Komolyan belecsapnak a lecsóba a Róna utcában

2012. július 16. 10:44

Egyrészt lépni kell az RTL2 indulására, másrészt csak így van lehetősége az egyre több szeletre széteső nézettségi torta meghódítására.

2012. július 16. 10:44
Flankerr
emTV

„A TV2 friss bejelentése alaposan felkavarja a magyar televíziózás uborkaszezoni állóvizét. A továbbiakban kifejtem, miért fektet be rengeteg pénzt erre az adó, és miért lesz ez jó nekünk.

Az első kérdésre nem nehéz a válasz: mert nincs más lehetősége. Egyrészt lépni kell az RTL2 indulására. Másrészt csak így van lehetősége az egyre több szeletre széteső nézettségi torta meghódítására. Harmadrészt a sokéves, »örök« második pozícióból csak így törhet ki, önmagában, és csatornaszinten is.

Az első pontot talán nem kell magyaráznom. bár ez a klasszikus, »másoljuk az RTL-t« taktikának tűnik, de nem az, mert a tévés világ erre tart a XXI. század második évtizedében. A »hagyományos« nagy adók nézettsége folyamatosan csökken, (az USA-ban is) mert a még tévé előtt médiát fogyasztó nézők egyre nagyobb része vándorol át a tematikus vagy általános kábeladókhoz, tudatosan választva magának szórakozást.

Ennek megy elébe az RTL és TV2, reményeik szerint vonzó célpontot kínálva az »eltévedt« nézőknek. Ezzel meg is magyaráztuk a második pontot. A harmadik ok elég egyértelmű: meg kell célozniuk az RTL-t, mert az utóbbi másfél évben csaknem teljesen lecserélt vezetés nem állhat azzal oda a ProSiebenSat1 elé, hogy »ide nekünk több milliárd forintot, de maradunk másodikak..«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2012. július 17. 20:58
Aha. Én csak a csokitortát szeretem. Ezek a szarok meg nem érdekelnek.
drieno
2012. július 17. 20:58
haha ,a "tematikus" csatornák meg egyre jobban kriminalizálódnak, meg amolyan valóság show-vá válnak, a reklám aránya pedig elképesztően megugrott, 3 perc adásra jut belőle 13 perc, gyakorlatilag nézhetetlenek ez különösen bosszantó egy trough the wormhole közben, amikor azért figyelni is kéne, hogy az ember felfogja, egyáltalán miről is beszélnek klasszikus természetfilmet alig látni, újabban a werkfilmeket mutatják be, pl pistibá, a nagy hohohó elmegy a retekbe, és a helyi erők segítségével fog egy baromi nagy halat, de az is lehet, hogy nem sikerül... steve nagy utazást tesz, becsapdázza a környéket mozgásérzékelős kamerákkal, hátha sikerül egy leopárdot lefotózni, de sajnos az esős évszak az idén a.) hamarabb jött, így a leopárdok máshová költöztek b.) később jött, a leopárdok annyira fáradtak, hogy moccanni se bírnak c.) változóban az időjárás, ezért a leopárdok szokásai megváltoztak d.) stb ugyanott vagyunk, mint az átkosban, amikor egy meg másfél csatorna volt, nagyon kell koncentrálni, hogy az ember elcsípjen egy rendes, nézhető dolgot...
Basiliscus
2012. július 17. 20:58
Tévé előtt ülő megszállottaknak jó lesz. Nyitnak egy újabb kanálist, mert a sok szarnak már kevés a hely.
trendo
2012. július 17. 20:57
Gyerekek! Ha "belecsaptok a lecsóba", csak a zsíros, paprikás szaft fröccsen a pofátokba! (De legalább megtudjátok, mit éreznek a nézők a folyamatos "parasztvakítástól". :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!