Barátokkal a stúdióban

2012. június 09. 11:51

Azt gondoltuk, megmutatjuk, hogyan játszik a zenekar egy zárt térben, de barátokkal, felszabadultan, egyben. Interjú.

2012. június 09. 11:51
Óriás
Lángoló Gitárok
Honnan jött ez az ötlet? Miért találtátok ki, mit szerettetek volna megmutatni vele?

Ez egy izgalmas mezsgyéje a felvételeknek, se nem tisztán stúdió, se nem koncert. Valahol a kettő között. Külföldön a patinás stúdióknak általában van már hagyománya ezen a terepen. Azt gondoltuk, megmutatjuk, hogyan játszik a zenekar egy zárt térben, de barátokkal, felszabadultan, egyben. A vizuális megoldásokkal is szerettünk volna dobni egyet az összképen, köszönet érte Sándor Daninak és Bihari Eszternek.

Miben más egy ilyen felvétel, a munkafolyamat, mint amikor lemezt rögzítetek vagy éppen koncerteztek? 

Sok mindenben egyezik, de rengeteg a különbözőség. A stúdiófelvételek a hangzás érdekében általában sávonként rögzítődnek, nekünk viszont a hangulat volt a legfontosabb, ezért egy térben voltunk. Inkább próbatermi hangulata volt a felvételnek, profi körülmények között rögzítve, a koncertekre jellemző drukkal.

Egy nap alatt rögzítettétek a felvételeket, de pontosan hány óra munkát is jelent ez összesen? 

Reggeli érkezés után összeszerelés, beállás, aztán felvételek - mint egy koncerten. Csak itt azért alaposabban kipróbáltunk mindent mind a hangzás, mind a fények és a képfelvételek tekintetében. Reggeltől estig ott voltunk.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!