A felböfögött úri-jobboldal

2012. június 09. 10:59

Fidesz egyenes vonalat húz a Horthy-korszak feudalizmusa és a globalizált kapitalizmus kiszolgáltatottsága közé.

2012. június 09. 10:59
Scheiring Gábor
Scheiring blog

A kínai kaszárnyakapitalizmus iránt sóvárogva heves huszonegyedikszázadozással körítve írta Reakciósnak lenni című cikkében a Terror Háza igazgatója, hogy »olcsó, kisigényű, jól képzett, szorgalmas munkaerő áll szemben a mi elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró dolgozóinkkal.« Azt most hagyjuk is, hogy Bokrost megszégyenítő neokonzervatív pamfletje tele van belső ellentmondásokkal, amikor például a kínai csereszabatos munkaerő hatékonyságának magasztalása után azt mondja, hogy nem szabad, hogy a »gazdasági hasznosság kizárólagosságát elfogadva gondolkodjunk«. Jó reggelt, igazgató asszony! "»Nagyigényű, ellustult, elkényelmesedett« - mi ez, ha nem a kaszárnyakapitalizmus hatékonyság-elvének emelt obszcén verbális oltár?  Teljesen igaza volt a Munkások Újságának, hogy lecsapott az idézetre, mint ahogy az Éhség Menetét szervező Komjáthi Imrével is csak egyetérteni tudok. Még ha valaki meggyőződéses úri-jobboldali, akkor sem beszélhet így honfitársairól, sok millió magyarról. Még akkor sem, ha igaza lenne, akkor meg pláne nem, ha nincs igaza. Nem parasztozunk, nem prolizunk, nem cigányozunk, nem sajnáljuk le a munkavállalókat – ez ilyen egyszerű.(...)

Amikor a népszavazást kezdeményeztük, amikor keményen tiltakoztunk a munka törvénykönyve ellen, amikor az új alkotmány bírálatakor az egyik leghangsúlyosabb elemként épp a szociális jogok lerombolását kezeltük, akkor ezt az úri-jobboldali szemléletet kritizáltuk. A Fidesz egyenes vonalat húz a Horthy-korszak feudalizmusa és a globalizált kapitalizmus kiszolgáltatottsága közé, és saját oligarcháinak helyzetbe hozásával építi a 19. századot megszégyenítő 21. századi új feudalizmust. A kormányprogram szintjére emelt Fideszes úri-jobboldali világnézet veleje, hogy csak azokra van szükség, akik saját erejükből sikeresek. Akik átlagos keresetűek, akik minimálbéren élnek túl, akik a gettók nincstelenjei vagy a falvak száműzöttjei, akik segítségre szorulnának, akiknek nincs elég vagyona nagyvállalkozóvá válni,  a devizahitelt előtörleszteni vagy az egyetemi tandíjat kifizetni, arra nincs szüksége a Nemzeti Oligarchák Rendszerének. Annak ott a Taigetosz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bisque Béla
2012. június 10. 20:19
"Annak ott a Taigetosz.”" Az neked is ott lehetett volna.........igaz, abban az időben nem éltek Spárta környékén zsidók.
Hajdú Sógor
2012. június 10. 14:36
Hasbara szeminárium - Izrael: Fedezd fel! Ismerd meg! Tégy érte! Esemény időpontja: 2012.06.22 10:00 Szeretnél betekintést nyerni Izrael bel- és külügyeibe? Van véleményed az országot érintő kérdésekről? Kíváncsi vagy, miben tér el a magyar média Izrael-képe a valóságtól? Ha a válaszod igen, gyere el a 2012. június 22. és 24. között megrendezésre kerülő - elsősorban Poszt-Taglit résztvevők számára szervezett - Hasbara-szemináriumra a budapesti Izraeli Kulturális Intézetbe (1061 Budapest, Paulay Ede u. 1.), ahol megismerkedhetsz az izraeli politika kihívásaival és részt vehetsz kommunikációs projektek kidolgozásában, melyek elsődleges célja, hogy együtt alakítsuk Izrael magyarországi megítélését. További információ és regisztráció az [email protected] email címen vagy a (06 70) 426 73 63-as telefonszámon. A szeminárium részvételi díja 3000 Ft, amely magában foglalja az étkezést. A program a Maccabi Világszövetség, a Cionista Világszövetség (WZO) és az Izraeli Kulturális Intézet szervezésében valósul meg.
kjkj945
2012. június 10. 12:10
Nem kötelező a mandit olvasni! Itt még van szólásszabadság. A többi főrumon, ha nem nekik tetsző szőveget löknek, kizárják a kommentelőt!
nemormester
2012. június 10. 12:08
Akármilyen úri vagy nemúri jobboldal tisztességesebb és felelősebb, mint egy nemzetközi spekuláns fizetett ügynökei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!