Darázsfészekrakó

2012. április 19. 09:53

Az új szocpol fölháborító ugyan, de semmi ahhoz képest, amennyit az egykulcsos jövedelemadó vesz el azoktól a gyerekektől, akik nem fognak normális körülmények között felnőni, tanulni.

2012. április 19. 09:53
Révész Sándor
NOL

„Ezeknek a családoknak soha nem volt és nem lesz önerejük, hitelképességük, előtakarékosságuk lakásvásárláshoz, őket tehát soha nem érte és nem fogja elérni se szocpol, se Fészekrakó, se támogatott lakáshitel. Korábban is csak azon kevesek kaptak morzsákat abból a szocpolból, amit legálisan és egészében felvehettek volna, ha nem olyan szegények, mint akiket a jól szituált csalásszervezők elértek.

Egy ÁSZ-jelentés szerint 2001–2008 között 1500 milliárd forinttal támogatták azokat, akiknek módjukban állt lakástulajdont szerezni. Közben mindenki, aki értett hozzá, tudta és mondta, hogy az Európában egyedülállóan picinyke szociális bérlakásállomány növelésével, lakbér- és rezsitámogatással lehetne segíteni azokon, akiken tényleg kell. Ezzel lehet mobilizálni, reménytelen vidékekről, gettókból kihozni azokat, akik az ország boldogabb tájain nagyobb eséllyel találhatnának megélhetést. Minderre iszonyúan kevés pénz jut, s jutott már akkor is, amikor szocpolra, kamattámogatásra még rengeteg. Most már nem arra jut rengeteg. Az új szocpol fölháborító ugyan, de semmi ahhoz képest, amennyit az egykulcsos, gyerekkedvezményes jövedelemadó vesz el azoktól a gyerekektől, akik nem fognak normális körülmények között felnőni, tanulni, s nem lesz belőlük értékes, adófizető, a nyugdíjunkat kitermelő munkavállaló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbendeguz
2012. április 20. 08:40
A szoci kormány idején volt a fészekrakó program. Láthatjuk az eredményét! Egy fillért is kár volt rááldozni. Az egykulcsos adó miként vesz el a szegényebb rétegtől???? Az adót előbb meg kell keresni, utána jön le belőle a kedvezmény. Nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni?! Miért baj az, hogy ha valakinek 2 munkahelye van, az nem összevonva adózik 60%-ot?? Miért baj az, ha a több munkát nem büntetik? Nem irigykedni kell, hanem dolgozni.
Antigoné
2012. április 19. 10:34
Gyurcsányék alatt miért nem ajvékoltak, hogy építsenek szociális bérlakásokat? Most, ha a Fidesz kormány nem csinál semmit, nem jó, ha csinál, akkor miért éppen azt és úgy. Érdekes.
tarackos
2012. április 19. 10:23
"Az új szocpol fölháborító ugyan, de semmi ahhoz képest, amennyit az egykulcsos, gyerekkedvezményes jövedelemadó vesz el azoktól a gyerekektől, akik nem fognak normális körülmények között felnőni, tanulni, s nem lesz belőlük értékes, adófizető, a nyugdíjunkat kitermelő munkavállaló." Azok a gyerekek nem számítanak a NER-ben, ők ugyanis annyit is érnek a jóerkölcsös keresztények szerint. Ők állítólag "nemzetiek" és mindig bele számolják Kennyéket a létszámba pedig láthatóan megvetik és ott alázzák őket ahol csak tudják...
acido domingo
2012. április 19. 10:14
'Korábban is csak azon kevesek kaptak morzsákat abból a szocpolból, amit legálisan és egészében felvehettek volna, ha nem olyan szegények, mint akiket a jól szituált csalásszervezők elértek.' Bevallom, ezt nem értem. Különben sajnos igaza van a RS-nak. Ez egy igazi keresztény kormány: akinek van, annak még adnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!