Kamu-e a társadalmi felelősségvállalás?

2012. április 26. 21:16

Ha társadalmi felelősségvállalás alatt felszínes és közhelyes megoldásokat veszünk, akkor könnyen „ciki” lehet egy vállalat CSR-tevékenysége. E miatt sokan egyszerűen zöldrefestésnek nevezik azt.

2012. április 26. 21:16
Médiarés
Médiarés

Sajnos a felmérésből kiderül, a döntéshozók szerint elég egy kis támogatást nyújtani, adományokat adni, és már le is tudták ezt a feladatkört. Egyesek tovább mentek és megnevezték a környezetvédelmet, esetleg a közösségek iránti elkötelezettséget is. Csak igen kevesen jutottak el az átláthatóság, a fenntarthatóság vagy más mélyrehatóbb feladatokig, noha a CSR egy gondolkodásmódot, egy vállaltirányítási kultúrát is jelent.

Ha társadalmi felelősségvállalás alatt valóban csak ilyen felszínes és közhelyes megoldásokat veszünk, akkor könnyen „ciki” lehet egy vállalat CSR-tevékenysége. E miatt sokan egyszerűen zöldrefestésnek nevezik azt. Amikor hazugságra alapul a kommunikáció, és amikor a vállalat alaptevékenysége olyan káros termék vagy szolgáltatás, akkor valóban hiteltelenné válik bárminemű CSR. Rossz fényt vethet a cégre, amikor üres „mentsük meg a földet” lózungokból áll a CSR-kommunikáció, vagy amikor a vállalatvezetők cselekedetei és kommunikáció ellentmondanak egymásnak - például ha a vezérigazgató céges luxusterepjáróval érkezik a Föld Napja rendezvényre, vagy ha saját elhízott gyerekei nyalókát szopogatnak az éhező afrikai árvák meglátogatása közben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!