Nagycsütörtök

2012. április 05. 10:53

Az Isten Fia a nagy fogadkozásokban, az ígéretekben egyedül volt. Kövér izzadságcseppjei fagyosan gördültek alá az arcon. Értünk, kései tanítványokért szorongott, hogy megszabadítson szorongásainkból.

2012. április 05. 10:53
Jakab Bálint
reposzt

„Minden kizárólagossága az embernek benne van Isten örök rendelésében. A szorongás a Nagycsütörtökben, a szenvedés Nagypéntekben, a csend a Nagyszombatban (ez nem Trnava), a remény, feltámadás az új életre pedig a Húsvétban.

Magányos az ember. És félelemmel teli az élete. Alapérzése ez a nyugati embernek. Menekülni szeretne ettől, de nincs kire rádobni.

Vagy mégis? Arra, aki hordozta ezt a félelmet mindannyiunkért, amikor Péter aludt, Jakab aludt, János aludt, és mind aludtak?

Azon az első Nagycsütörtökön ötlött szembe a történelemmel, hogy magára maradt Isten. Az Isten Fia a nagy fogadkozásokban, az ígéretekben egyedül volt. Kövér izzadságcseppjei fagyosan gördültek alá az arcon. Értünk, kései tanítványokért szorongott, hogy megszabadítson szorongásainkból.

Merthogy mi szorongunk, az érthető. De értünk és velünk az Isten?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. április 07. 11:07
Elvégeztél egy filozófiai gyorstalpaló tanfolyamot, feltetted az Einstenre hasonlító gyerekképedet a Netre és egy Istennek képzeled magadat. Mondjuk a gyerek kép az jogos, mert már akkor is annyi eszed volt mint most, 45 évesen.
tributum
2012. április 07. 11:07
- Iván Gábor pedig buta mint a tök, nem ért semmit sem a világ dolgaiból. Akár egy felkapaszkodott, ám üresfejű proli. Mondva vagyon viszont, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Vagyis ő biztosan jól érzi magát, márpedig az embert leszámítva állat, növény a Földön mást nem kíván...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!