Gyurcsány diplomamunkája: mindkét oldalon elvakultság

2012. április 30. 09:40

Ha Gyurcsány Ferenc trehány, akkor az ember meggondolhatja, hogy akar-e ilyen emberre szavazni, vagy sem. De ez csak egyik a sok szempont közül. Majd mindenki eldönti magának. De távoznia miért kellene?

2012. április 30. 09:40
Brendel Mátyás
Piroslap

„Ezek a tények így együtt elég gyanúsak, még gyanúsabb, hogy Gyurcsányt a szőlészet a téma egyáltalán nem érdekelte, és először még nem tudta felidézni, hogy sógora miről írt dolgozatot, utána viszont már elismeri, hogy olvashatta, akár használhatta is. De alapjában véve nem tudhatjuk, hogy mi az igazság.

Az első, kis csúsztatás, amelyre felhívnám a figyelmet, hogy sok újság, köztük az index.hu is szépen lefelejtette a feltételes módot az állításról, ők simán elkönyvelték, hogy Gyurcsány használta ex-sógora dolgozatát.

Ami a Gyurcsány ellenes kommunikációt illeti, nem is kell nagyon jobboldali lapokhoz fordulni, azokat a szennylapokat ha lehet, nem olvasom. Vegyünk csak egy mérsékelten balliberális blogot, amely mindjárt Schmitt Pálhoz hasonlítja az ügyet. Azt írja, hogy »Eleget tudunk. (...) Ha Gyurcsány nem tudja napokon belül kimerítően megcáfolni a most felmerült gyanút, akkor távoznia kell a demokratikus politikából.«

 

Nos, kedves Miklósi Zoltán, nem, pont, hogy nem tudunk eleget. Alig tudunk valamit, amit tudunk, az csak gyanús, de semmiféle következtetés levonására nem elég, semmiféle követelés megfogalmazásához nem elég. Gyurcsány Ferenc lehet, hogy azért nem tudja tisztázni magát, mert tényleg bűnös, vagy azért, mert tényleg nincs meg a diplomamunkája. Ha nincs meg neki a diplomamunkája, az elég szomorú, mert ezek szerint ilyen trehány, és ennyire kevésre értékeli a munkáját. Maga egyébként pont így védekezett, hogy neki nem hivatalos feladata megőrizni azokat, és ezek szerint nem is őrizte meg. Valóban nem hivatalos feladata, de trehányságnak trehányság.

De mindez semmiképpen nem elég ahhoz, hogy a távozását követeljük, vagy vádaskodjunk ellene. Ha Gyurcsány Ferenc trehány, akkor az ember meggondolhatja, hogy akar-e ilyen emberre szavazni, vagy sem. De ez csak egyik a sok szempont közül. Majd mindenki eldönti magának. De távoznia miért kellene?

Nem tudjuk azt sem, hogy Gyurcsány esetleg tényleg felhasználta Rozs Szabolcs munkáját. Ha felhasználta, akkor rendesen idézte és hivatkozta-e. Azt sem, hogy milyen mértékben használta fel. Mindazt nem tudjuk, amit Schmitt Pálról tudtunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mferencne
2012. május 01. 10:10
Azért kell távoznia mert a közéletben egy erkölcsileg és morálisan megbukott embernek nincs helye!!Egy ilyen ember akar és(akar!)az ország számára demokráciából,erkölcsből,moralitásból osztani az észt!!
Agricola
2012. április 30. 21:43
Brendel Mátyás propagandista elvtárs szerint: „De mindez semmiképpen nem elég ahhoz, hogy a távozását követeljük, vagy vádaskodjunk ellene.” Gyurcsány valószínűtlen magyarázkodásai akár mennyire elképesztően valószínűtlenek, bőven elegendők Brendel elvtárs számára. Naívitása emlékeztet egy régi, a hülye arisztokraták rovására gúnyolódó viccre: Arisztid váratlanul haza érkezik és feleségét meztelenül az ágyban találja: Mikor kinyitja a szekrényt, ott találja barátját, Taszilót szintén meztelenül. Megkérdezi: Hát te mit keresel itt? Tasziló: Várok a hetes buszra. A hülye Arisztid erre így reagál: Az Isten verje meg, ez mindent ki tud magyarázni! Brendel is hasonlóan viszonyul Gyurcsány „magyarázkodásához”.
istimester
2012. április 30. 15:09
Brendel "MiértutálomOrbánViktortésmiértnemGyurcsány Ferencet?"/"hogyképzeliviziesziéveszterhogyMTAelnökkéntfelszólalegytemploban" Mátyástól nem is vártunk mást.
Kommentelő
2012. április 30. 13:56
Abban igaza van Brendelnek, hogy Schmittet máshogy nem lehetett lemondatni, pedig ok az éppen lett volna rá. Gyurcsánynak ellenben vannak szavazói, majd azok eldöntik megfelel-e nekik egy hazug tolvaj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!