20 éve mondják, hogy rajtunk múlik

2012. március 12. 20:46

Hetenként tartunk búcsúbulit, mert szétszéled az a korosztály, amitől annyit várt a mindenkori hatalom.

2012. március 12. 20:46
Zsiborás Gergő
Campusonline

„Az a mi dolgunk, hogy éljünk, hogy tessék minket békén hagyni, ha dolgozni akarunk és befizetjük, amit be kell. És ne kelljen annyi időt foglalkoznom az új szabályokkal, hogy még véletlenül se károsítsam meg a közösséget, amihez tartozom, amennyi idő egy gyerek felnevelésére is elegendő. Akarok egy házat, egy kocsit, és biztonságot nyújtani majd a gyermekeimnek, és hogy ne kelljen úgy elaludnom esténként, hogy mi lesz holnap. Ez a hatalmas nagy feladvány a XXI. század Európájában.

Ezt várja az én generációm, mely már ott van a munkaerőpiacon, de azon hezitál, hogy nem itt fog élni, elmegy innen jó messzire. Ahol lehet élni. A XXI. század Európájában ez pláne nem olyan nagy feladvány. Hetenként tartunk búcsúbulit, szétszéled az a korosztály, amitől annyit várt a mindenkori hatalom. Az én generációmról 20 éve mondják, hogy rajtunk múlik Magyarország jövője. Hogy majd mi elhozzuk a Kánaánt, az út előttünk ki lesz taposva, nekünk majd csak végig kell rajta mennünk, mosolyogva, izzadságcseppet senki sem lát majd homlokunkon. Nem látom a lehetőségeket. 20 éve nem látom, nem láttam 12 és 8 éve, és nem látom két éve, hogy miért lett jobb. Hogy mire lehet itt tervezni?

És valami nem hagy nyugodni. Hatalmas feladatot láttam valaha abban, hogy tényleg rajtam és a kortársaimon múljon egy ország jövője. De látom, hogy ezt a jövőt egy szűk érdekcsoport mindig magának akarja. Hatalmasnak ígérkezett a feladat, hogy akár egy picit is hozzátegyek ahhoz, hogy Magyarország ne egy következmények nélküli ország legyen; hogy újra legyen annak jelentése, hogy megbecsültség; hogy ha valaki eldönti, hogy ide szül egy gyereket, annak ne kelljen rettegnie a holnaptól. Hát belefáradtam, és lelkiismeretfurdalásom van, hogy belefásultam a nagy büdös magyar létbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2012. március 13. 10:18
A fáradt Christine Lagarde-nak annak idején azt mondta szinkronúszó edzője: 'Szorítsd össze a fogadat és mosolyogj', mást mi sem tehetünk.
Honfi-fi
2012. március 13. 00:16
Akarok egy házat, egy kocsit, és biztonságot nyújtani majd a gyermekeimnek, és hogy ne kelljen úgy elaludnom esténként, hogy mi lesz holnap. -------------- Hidd el, legtöbbünk ugyanezt és nem többet akar veled együtt. Az viszont a mi a ti és és mások felelőssége, hogy a választásokkor, oda kell foigyekni és nem szabad olyanokat a hatalom közelébe engedni, akik éppen hogy ellopják a vágyink alapját és a lehetőséget, hogy megvalósítsuk.
Feyszáll
2012. március 12. 22:07
"Ezt várja az én generációm" Meg az apádé, meg az öregapádé... Csak őket mostmár nyuggerezik vagy eltemették, ház, autó, kiszámitható jövő nélkül. Nem kéne háromszor komcsikra szavazni husz év alatt, oszt jónapot.
Hatodik Béla
2012. március 12. 21:29
"Hogy mire lehet itt tervezni?" Nézze, utoljára ebben az országban 1913-ban gondolták, hogy lehet mire tervezni, aztán mi lett belőle. Fel kell venni a keresztet, minden nap, barátom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!