Médiaháború Szíria felett - ahogy a nyugati média manipulálja

2012. március 06. 11:18

Ez már több mint a profi hírmanipulálás, ez már szinte egy teljes ciklus, amikor van egy célunk, megteremtjük az újságírókat, velük híreket hozunk létre.

2012. március 06. 11:18

„Mindezek miatt érdekesek az olyan hírek, amelyek megkérdőjelezik vagy szembemennek ezzel a mainstream narratívával. Az egyiket most találtam, egy blogposzt videokkal, amelyek azt mutatják, hogy néhány jókedvű homszi fiatal miként eteti a nyugati és keleti médiát. A CNN-hez történő bejelentkezéskor egyszerre fegyverropogás kezdődik, a interjúban "sérült" kislányt, a bejátszás előtt hosszan instruálja valaki, hogy hogyan viselkedjen. Ezekből a képekből úgy tűnik, hogy a letakart arcú kislánynak semmi baja a szemével, állandóan kikandikálni próbál a kötés alól. A haverok egymásnak is alájátszanak menekülőt, sérültet stb.

A pikáns ebben a posztban, hogy a szerző kapcsolatot talált a civil újságírók és egy bizonyos
Avaaz alapítvány között, és innentől olyan formát vesz a dolog, mintha a színes forradalmak tanulságai intézményesültek volna egy alapítványba. Az Avaaz videokamerákat küld Szírába, hogy a lakosság tudósíthasson a borzalmakról, a képek és az önjelölt újságírók aztán megszólalási lehetőséget kapnak a CNN-nél vagy az al-Jazeeránál, az Avaaz nyugati újságírókat csempészet be és ki Szíriába, akik segítik ezeket az önjelölt újságírókat.

Ez már több mint a profi hírmanipulálás, ez már szinte egy teljes ciklus, amikor van egy célunk, megteremtjük az újságírókat, velük híreket hozunk létre, annak széles nyilvánosságot, azokkal nyomást gyakorlunk a döntéshozókra, akik végül meghozzák (vagy nem) a számunkra fontos döntést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. január 15. 12:34
A cél egyszerű: a nemzetközi közvélemény manipulása, támogatást szerezni egy független ország megtámadásához. Ezt mindig így csinálják a nagyon demokratikus amerikaiak, lásd: Szaddam "tömegpusztító fegyvereit". Líbia esetében még a BBC is kamu felvételeket mutogatott az állítólagos lázadókról - le is buktak az indiai (!) felvételekkel. A végső cél Irán: őket akarják elvágni az összes szövetségestől. Erre szolgált az "arab tavasz" nevű hadművelet is, ezért lövetik most a szír civileket a nyugati titosszolgálatok által kiképzett civil ruhás zsoldosokkal, és a rájuk vadászó kormánykatonákkal.
drieno
2012. március 11. 22:57
tökéletes "wag the dog" (de niro, 1997) szituáció vagy a szíriai, vagy az iráni helyzet fogja obama újraválasztását biztosítani egy demokráciáért vívott háború képében?
füst
2012. március 11. 22:57
Hát, igen. A világban jelenleg legfontosabb hatalom a médiáé. Na, de ki ellenőrzi ezt a hatalmat? A másik három hatalmi ágnak erős kontrolljai vannak. Ennek semmi. Fura....
tommybravo
2012. március 11. 20:26
A másik nézőpont szerint pedig létezik egy cél ("tudósítani a külvilágot"), aminek érdekében bármilyen eszköz megengedett. Nekik sikerült a sztorijukkal bekerülni a CNN-re, és ezáltal hangot adni az ottaniaknak. Azt, gondolom, senki nem vonja kétségbe, hogy Szíriában emberek halnak meg a hadsereg támadásaiban. Ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!