A Milla Facebook-bejegyzése [ön]cenzúrát követel

2012. március 24. 20:30

A közmédiától legfeljebb azt lehetne megkövetelni, hogy igyekezzen minél több álláspontot bemutatni és ütköztetni. Azt, hogy tiltson le egy műsort – hát ezt nem, ez közönséges cenzúrakísérlet.

2012. március 24. 20:30
Cenzúraregiszter
Cenzúraregiszter

„Mert sértőnek rendszerint egyszerűen azt a műsort nevezik az emberek, ami nem tetszik nekik, vagyis amit szubjektíve elfogadhatatlannak tartanak, mert az szerintük erkölcstelen vagy politikailag inkorrekt vagy faktuálisan téves vagy tudománytalan vagy elfogult vagy egyoldalú vagy politikailag motivált vagy emberijog-ellenes vagy a jó ízlésbe ütközik vagy árt a kiskorúak fejlődésének vagy ellenkezik Mohamed próféta és a Szent Tekercsek tanításaival stb. A megfelelő címkét mindenki ízlése szerint választhatja ki. A különféle ürügyekből a választék hatalmas, és némi kreativitással a végtelenségig bővíthető.

Az efféle ürügyek közös nevezője az, hogy hangoztatóik nem a saját nemtetszésükre hivatkoznak (mert ezt szerénységük tiltja), hanem valamilyen univerzálisnak tekintett értékre (amelynek ők csupán szorgos napszámosai). Pedig csak arról van szó, hogy nem tetszik nekik. Ez viszont magánügy, nem közügy.

A Milla tehát téved.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. március 26. 21:49
Köze sincs a rasszizmushoz Pesty műsorának..Csak a ti köreitekben a rasszizmus olyan gyakori szófordulat,mint nekem reggel a "megyek szarni".... Ezért tulajdonképpen komolyan sem vehető. Pesty a romák védelmében a 80-as évek óta sokat tett... Például ő szervezte meg a 90-es években a Miskolc környéki gettó ellenes mozgalmat, ill a mai napig ő a zsűrielnöke a roma amatőr filmes fesztiválnak! Buta belvárosi nyomingerként könnyű "jasszisztáznyi", de utánaolvasni már luxus,a fene nagy eszeteknek!
egykettő
2012. március 26. 21:46
Nem sok érdemi vita folyik a megoldásról. A vita olyasmikről folyik, hogy bűnözők-e a cigányok, így születtek-e, és lehet-e erről beszélni. Kezdem azt hinni, hogy ez a fajta vita, bár előrelépés a szőnyeg alá söpréshez képest, de most már csak elveszi a levegőt az értelmes beszéd elől.
egykettő
2012. március 26. 21:45
Na ne hülyéskedj. Cigányok fogják nézni Pesty filmjét, oszt megjavulnak? Viccnek kicsit durva.
ebcsont
2012. március 26. 21:45
Pesty filmje hál' istennek nem csak erre elég! Hanem arra is, hogy vissza kapja az a pár ember a hitét, akik még hisznek abban, hogy érdemi vitákat lehet folytatni a ltársadalom többségét érintő dolgokról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!