Megújuló-optimizmus

2012. január 24. 17:45

Azért van még egy jó dolog abban, hogy ellenzéki pártok is ülnek az országgyűlésben: kérdezhetnek a kormány tagjaitól.

2012. január 24. 17:45
Az áram ára
Az Áram Ára Blog

„Azért van még egy jó dolog abban, hogy ellenzéki pártok is ülnek az országgyűlésben: kérdezhetnek a kormány tagjaitól. A napokban jelent meg a hazai sajtóban az energiaügyekért felelős miniszter megújuló energiatermelést feszegető képviselői kérdésre adott válasza, miszerint 2011 első három negyedévében az előző év hasonló időszakához viszonyítva növekedett a megújuló energiaforrások részaránya a hazai energiamixben. Juhééé! – kiálthatnánk fel első felindulásunkban. Hirtelen sínre került volna a magyar megújulóenergia-iparág?

Nos, attól még azért messze vagyunk. A növekedés ugyanis nem jelent mást csak azt, hogy a korábbi évek beruházásai kezdenek beállni a termelésbe. Az új fejlesztések megindulására várhatunk még további 2-3 évet.

Pedig stabil rendszerben, megfelelő ösztönzők mellett a megújuló energiaforrásokba invesztálni még mindig vonzó befektetési lehetőség. Ezt jól mutatja, hogy az elmúlt években a megújuló energiákba fektetett beruházási pénzek globálisan folyamatosan és gyorsan növekednek. A Bloomberg New Energy Finance kimutatásai szerint 2010-ben 195 milliárd dollárt invesztáltak az iparágba, míg 2020-ra ez az érték 200 milliárd dollárral növekedhet elérve a 2030-ra előre jelzett 460 milliárd dollárnyi értéket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celkereszt
2012. január 25. 16:24
Magyarországon a szélkerék kidobott pénz. Szalma, fa , energianövény igen. A szél gazdaságtalan, de a befektetőnek biztos megéri, hogy a fogyasztókat lerabolják azzal a szlogennel, hogy drága, de zöld. A szélenergia ára többszöröse az atomerőműben megtermeltnek, ráadásul a rendszerbe táplálásuk nem megoldott. A nagyobb költséget pedig a fogyasztónak kell megfizetni.
drkovax
2012. január 25. 12:14
"megfelelő ösztönzők mellett" vagyis ha az így megtermermelt áramot a többi átlagának 3x-áért veszik át (mint Németországban). De akkor meg mitől is piac ez ? Mitől "versenyképes" ez az energiatermelés ?
kancsuka
2012. január 24. 18:33
A megújuló energiaforráson a rusnya szélerőműveket kell érteni, amik elrondítják a magyar vidéket? Csak azért, hogy nagy üzlet legyen a forgalmazójának. Az egészbe persze a szocik hajtották bele az országot, jó nagy jattot zsebre vágva.
balbako_
2012. január 24. 18:17
Mit mondott Montecuccoli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!