Belső tartalom nélküli szavak

2012. január 12. 18:02

Most aztán volna égető szükség a pontos jelentésű, s mindenki számára ugyanazt üzenő szavakra.

2012. január 12. 18:02
Csurka István
MIÉP.hu

„Ma, amikor a válság dübörög és a legkülönbözőbb szinteken és minőségekben érzékelő emberek és csoportok is egyöntetűen állapítják meg, hogy nagy baj van a világgal és talán még nagyobb baj van szegény hazánkkal, amelynek hajója hánykolódik és az elsüllyedés fenyegeti, most aztán volna égető szükség a pontos jelentésű, s mindenki számára ugyanazt üzenő szavakra. De ilyenek már szinte nincsenek is. Szavainkra rátette a piszkos kezét a válságcsináló pénzügyi nagyhatalom, a megnevezhetetlen elkülönülés, a nem – Thomas Mann-i Varázshegy fent Davosban vagy lent a tenger szintjén, éppen a New York-i Szabadság- szobor tövében, ahol locsog az örökös hullámzás. A világuralomhoz és a mai háborúkkal teli irányításhoz mindenképpen kibelezett, üres szavakra van szükség. A rablóháború legyen »demokrácia-terjesztés«, a nyomorgó tömeget nevezzük »leszakadók«-nak, amelyben benne foglaltatik az önhiba és az elmaradottság, sôt még a népiség is. Aki sok pénzt összeharácsolt, összeprivatizált, összeközvetített, fel- és leminôsített, az sohasem leszakadó, legfeljebb néha séta közben leszakad egy kicsit a többitől a börtönudvaron.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfield
2012. január 13. 08:42
A Csurka mindig igazat mond!
parafin
2012. január 13. 00:56
Csak kiderül, hogy a polgári underground legnagyobb lájkgyüjtője az öreg antiszemita III/3-as művészelvtárs.
tarackos
2012. január 12. 19:31
Pistike, magvas belső tartalommal mindenkinek uazt üzenő szavaim: kabbe!...;)
korona
2012. január 12. 18:34
Bizony ikszszer írtam, hogy a királyság helyreállítása mentheti meg Magyarországot, de a lelki kopottak csak gúnyolták ennek még a gondolatát is. Most bebizonyosodik, hogy ezek a senkiházik miért irtóznak a királyságtól: mert a zavarosban akarnak halászni, még annak árán is, ha Magyarország megszűnne. Ha valaki rossz, az rossznak születik, és soha nem lesz belőle jó. A királyság lehet csak egy konszolidált, nyugalmasabb állam. A királyság biztonságot jelent kicsinek és nagynak egyaránt. És, igen, demokráciát, nem pedig eszetlen anarchiát. A Magyar uralkodásra termett nép és nem cselédségre. Akik behódolnak bármilyen idegen uralomnak, azok nem magyarok, tudjuk, hogy kik is valójában ők. A jelen helyzet arra ösztönöz bennünket, hogy a legkomolyabban vegyük fontolóra az Európai Unióból való haladéktalan kiválásunkat, mielőtt ez a tákolmány csúnyább módon széthullna, mert szét fog hullani, az biztos! Ugyanakkor azonnal ki kell lépni a hirhedt, bűnös és ma már Izraellel bővült NATO-ból is! Egyúttal deklarálni kell semlegességünket, függetlenségünket és el-nem-kötelezettségünket. Bűnjeikre tekintettel, minden, úgynevezett baloldaliságot vallóknak meg kell tiltani, meghatározatlan időre, a közszereplést, a politikában való szerepvállalást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!