Bebetonoznák a következő kormányok mozgásterét

2011. december 27. 21:38

A Fidesz most kétharmaddal még ahhoz nyúl hozzá, amihez szeretne.

2011. december 27. 21:38
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
VG.hu

„Pedig ha csak egy pillanatra nem figyelünk oda a politikai szálakra, izgalmas dolgokat találhatunk a fejlesztési tárca körül. Rögtön kezdésnek ott van a nemzeti vagyonról szóló törvény, amelynél unalmasabb jogszabály első olvasásra alig van, mégis hatalmas háttértörténeteket fedezhetünk fel mögötte. Bebetonoznák a következő kormányok mozgásterét, nem engednék, hogy utódaik az akkori idők gazdasági racionalitásához alkalmazkodva kezeljék az állam vagyonát, különösen úgy, hogy a Fidesz most kétharmaddal még ahhoz nyúl hozzá, amihez szeretne. Meglepő, hogy ebből nem lett még igazán nagy hír.

Aztán ott a PPP-k, vagyis a magán- és a közszféra közös finanszírozásában készülő beruházások ügye. A tárca másfél éve hangoztatja a PPP-ellenes miniszterelnöki dörgedelem után, hogy ezeket be kell szüntetni, akár úgy is, hogy kivásárolják a magánfeleket. Most pedig szép csendben kiderült: pénzhiány miatt minden marad úgy, ahogy volt. Pedig több pénz nem lesz ezután sem, tehát a változásoktól is búcsúzhatunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2011. december 28. 09:11
Bezzeg amikor túlmozgásos és libás felvette a hiteleket, akkor nem betonozták be a következő kormányok mozgásterét, igaz?
pikkpakk
2011. december 27. 23:54
Úgy fog elolvadni 2012-ben a fityesz népszerűsége mint tavasszal a hó.... Ősszel már lehet tartani a következő választásokat ,de úgy ,hogy a Fideszt kizárjuk,,az induló pártok listájáról...:) Csak azért ,hogy mi is kipróbáljuk ,milyen is a fityesz demokráciája...
egysegelem
2011. december 27. 23:23
Nem tudja bebetonozni, akarhany ketharmados torvenyt hoz, a kovetkezo orszaggyulesnek deklaralnia kell hogy minden ami most tortenik illegitim es jogellenes, a hatalom kizarolagos megszerzesere es megtartasara iranyul, ezert alkotmanyellenes. Ebben mint az EU, mint az USA tamogatni fogja a kovetkezo kormanyt, szoval Orbaneknak kuss lesz. Ujra kell kezdeni a jogalkotast vagy automatikusan a regi alkotmanyt es torvenyeket ervenyesnek tekinteni, Orban kinevezettjeit pedig automatikusan jogellenesnek.
Biomechanoid
2011. december 27. 22:53
Téged kéne bebetonozni, sztojcsev, te barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!