Matolcsy egy földönkívüli

2011. november 17. 15:15

Intézkedései ébresztettek rá, hogy nem a földi törvények szerint él, s gondolkodik.

2011. november 17. 15:15
M. Kovács Tibor
Hírszerző

…egyre inkább ez az érzésem, s nem azért, mert kis antennák állnak ki a fejéből. Intézkedései ébresztettek rá, hogy nem a földi törvények szerint él, s gondolkodik. Kijelentéseit egy másik kommunikációs rendszer szerint kell értékelni. A nem ortodox gazdaságpolitikáról pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy valójában ufó-gazdaságpolitika.

Matolcsy ígért nekünk növekedést, egyszerűbb adórendszert, kevesebb bürokráciát, jó forintárfolyamot, egymillió munkahelyet, csökkenő adósságot, növekvő bizalmat, és még sok minden mást. Lehet, hogy létezik egy olyan párhuzamos dimenzió, amelyben így történtek a dolgok, de nálunk, ahol gravitáció van meg matematika, mintha éppen az ellenkezője valósulna meg.

Leglátványosabb talán az államadósság kérdése. A földönkívüli a múlt héten bejelentette, és Orbánnal is elmondatta, hogy az első csatát, »a pénzügyi egyensúly helyreállításának csatáját már megnyertük«. Mi más jelezné tökéletesebben a pénzügyi egyensúly megbomlását, mint az, hogy az államadósság újra magasabb, mint amikor a Fidesz átvette a kormányzást. Ennyi idő alatt semmivé lett a nyugdíjvagyon. A helyzet még ennél is rosszabb, mert a forint ma már csak kamatemeléssel stabilizálható, az pedig újabb államadósság-növekedést indít el. A kör bezárult. Vagy a gyenge forint nyír ki bennünket, vagy a magas kamat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2011. november 17. 20:16
Megjegyzem, hihetetlen, hogy M.Kovács olyan mély csipkerózsa-álomban volt, hogy Matolcsy intézkedései csókolták éberré. Fordítva lehetett az, és most álmában babarczságokat beszél.
várúr
2011. november 17. 19:35
Húgyagyú szerzőnek mondom: az államadósság a visszafizetések ellenére a valutaingadozások miatt nőtt, ehhez köze nincs a kormányzati gazdaságpolitikának. Lassan százszor annyit fizetünk vissza, mint amennyit 30 év alatt vettünk fel, mégsem csökken a tartozás. Pénzszivattyúról van szó, amit Bogár tata remekül leírt.
*ufó*
2011. november 17. 18:21
ezt a faszit honnan szalajtották ? --Matolcsy ígért nekünk növekedést, egyszerűbb adórendszert, kevesebb bürokráciát, jó forintárfolyamot, egymillió munkahelyet, csökkenő adósságot, növekvő bizalmat, és még sok minden mást ... -- és te meg szépen beszoptad a világegyetem mely bugyraiban termelődnek ilyen naiv állatok ? :)) az, hogy parttalanul folyik a nácizás meg zsidózás, az nem jelenti azt, hogy itt bárki is ufó-zhatna, hiszen az be van tiltva ! úgyhogy készülj emkovács, az ügyvédeim beindították az eljárást ellened, csak a gatyádat nem perlem le rólad, mert azt most szartad össze, amikor elolvastad ezt a kommentot
peninsulavaldes
2011. november 17. 18:19
Nem lep meg, én ezt már rég láttam, hogy földönkívüli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!