Nem kéne…!

2011. november 17. 09:17

Vajon miért erőltetjük még mindig, hogy külföldi cég építsen valami olyat nekünk, amit magunk is meg tudunk építeni?

2011. november 17. 09:17
D. Horváth Gábor
MNO

„Vajon miért erőltetjük még mindig, hogy külföldi cég építsen valami olyat nekünk, amit magunk is meg tudunk építeni? A gyorsvasút régi adóssága a magyar kormányoknak. Demján Sándor vetette föl az ötletet, s azóta már annyit és annyian foglalkoztak a kérdéssel, hogy nem kell kitalálni semmit, a nyomvonaltól kezdve szinte minden megvan hozzá. Nem arról van tehát szó, hogy mondjuk egy űrkutató központot létesítenének itt kínai szakemberek, amihez mi nem értünk. Vagy arról, hogy óránként 400 kilométeres sebességgel száguldjanak az utasok a reptérre, mint ott. Mert minek? Az óránként 150-160 kilométeres sebesség untig elég a 20 kilométeres távra. A vasútnak nem feltétlenül a reptérre vezető e rövid szakaszon kellene versenyeznie a repülőgépekkel.

Az sem szól a kínaiak mellett, hogy ők adják a pénzt a beruházáshoz. Hiszen a hitelt vissza kell majd nekik is fizetni kamatostul. Vagy az, hogy majd rengeteg magyar beszállítónak adnak munkát. A külföldi cégek beruházásai után Magyarországon ezt tényleg csak az hiszi el, aki most jött le a falvédőről. Az, aki még nem vette észre, hogy a sikeres országok a saját törvényeiket is kijátszva és a külföldieket diszkriminálva védik és minden eszközzel támogatják nemzeti érdekeltségeiket, s hogy legyenek bár tagjai bármely nemzetközi szövetségnek, a saját jól felfogott érdekükben nyíltan dübörög a gazdasági nacionalizmus. Amikor pedig közpénzről van szó, akkor mindez hatványozottan igaz. Márpedig a gyorsvasút esetében erről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csadtoselemér
2011. november 17. 12:45
És ha az oroszok építenék, az vajon gond lenne?
csadtoselemér
2011. november 17. 12:44
Itt valami nem stimmel, mi a baja Simicskának Fellegivel?
G. Pantyelejevics
2011. november 17. 11:55
Nem unalmas ez a buta "ők és mi"? Mi lenne, ha megpróbálnánk egyszerűbb szempontoknál leragadni? Mondjuk olyan spanyolviaszt feltalálni, hogy építsen az vasutat az adóforintjainkból, aki a számunkra megfelelő vasutat a legolcsóbban építi. Vagy ez már túl tudományos? :P
Inrik
2011. november 17. 11:22
Lázad a pártsajtó... Amúgy a cikk jó, érthető és logikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!