Az intő mellett egy piros pontot is kap tőlünk Orbán Viktor

2011. szeptember 13. 16:17

A segélyezési gyakorlat úgy változik meg, hogy a munkakeresés a korábban juttatásból élő rétegek elemi érdekévé válik.

2011. szeptember 13. 16:17
KB
Menedzsment Fórum
„A kormány két legyet üt egy csapásra. Borítékolható, hogy ez egy komoly lépés a szociális juttatások megnyirbálása felé, ami segíthet az áhított költségvetési hiánycél eléréséhez. Hangsúlyozni kell, mindez az egyébként is lecsúszott egyének szintjén nagyon súlyos helyzetet teremthet, be kell látni, hogy a mostani állami újraelosztás mértéke versenyképtelenné teszi Magyarországot, így a kormány egy nehéz, de ésszerű döntést hoz. A másik, nem elhanyagolható szempont, hogy morálisan is lehet pozitív hozadéka a programnak, hiszen felértékelődhet a munka szerepe. Az eddigi kényelmes helyzethez a segélyezési gyakorlat úgy változik meg, hogy a munkakeresés a korábban juttatásból élő rétegek elemi érdekévé válik.

Az állandóan kommunikációs problémával küzdő Fidesz (melynek vezetői is elismerték, hogy több pozitív döntést sem sikerült az elmúlt másfél évben jól artikulálni) ezúttal talán a kérdés olyan aspektusait mutathatja be, amellyel a többség és az érintettek is egyetértésükkel nyugtázzák majd a változásokat. Hiszen a lakosság széles rétege, továbbá a kormány jobboldali kihívója is magáénak vallja az »Aki nem dolgozik, ne is egyék« mondást.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RobertPlant
2011. szeptember 13. 17:31
És ki fogja megvédeni azokat akiket a "munkakeresők" kirabolnak. Miért hiszi a kormány, hogy a cigányokat munkára lehet szoktatni? Rendben, hogy a politikus nem az eszéről híres, de legalább naiv ne lenne.
tarackos
2011. szeptember 13. 17:20
"A segélyezési gyakorlat úgy változik meg, hogy a munkakeresés a korábban juttatásból élő rétegek elemi érdekévé válik. " Na ja, remélem az 1 milla munkahelynek nem felejtenek el szólni, mert amúgy nemtom mit fognak találni. Egyelőre másfél év alatt 40E munkahely, most meg százezreket kényszerítenének egy mozdulattal keresésre...
Arivistus
2011. szeptember 13. 17:19
Pozitív lépésnek tartom, de jobban örülnék, ha a segélyek közül a gyerekvállaláshoz kapcsolódó segélyeket csökkentené a kormány. Demográfiai szempontból ezerszer jobb lenne, ha a családtámogatásokat és gyermekvállalásra ösztönzéseket az adórendszerben oldaná meg kormányunk. (PL: gyermektelenségi adó évi 4 mil Ft feletti jövedelem esetén.)
kukagyerek
2011. szeptember 13. 17:13
"A segélyezési gyakorlat úgy változik meg, hogy a munkakeresés a korábban juttatásból élő rétegek elemi érdekévé válik" Amikor ezt a Jobbik szorgalmazta, az rasszizmusnak számított.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!