Spekulánsok

2011. augusztus 12. 10:08

A régi világ régi módszerekkel és in­tézményekkel igyekszik megtartani po­zícióit. Hátha minden változatlan marad.

2011. augusztus 12. 10:08
Borókai Gábor
Heti Válasz

„Ha valaki a Matesz legfrissebb jelenté­sét böngészi, arra a meghökkentő infor­mációra bukkanhat, hogy a standokon másfél ezerrel több Magyar Nemzet kel el, mint Népszabadság - következésképp a baloldal ledolgozta a rendszerváltás­kor még több százezres előnyét. (...)

A friss olvasottsági jelentés a 168 Órának 118 ezer olvasót mutat ki, a Heti Válasznak pedig 44 ezret, holott a két újság auditált értékesítési adatai között nem egészen háromezer példánnyi a különbség. A bal­oldali lap plusz 2900 vásárlója hetven­nyolcezer olvasót hoz - többletként.

A Heti Válasz akkor sem jár jobban, ha adatait a Figyelőével veti össze, mert hi­ába ad el ötezerrel több újságot, ha ve­lük csak háromezer olvasót talál meg. Remélhetőleg Önök értik, hogy miként. Én csak találgatok. Talán úgy, hogy a HV közönsége megannyi individualistá­ból áll, akik jobbára csak veszik a lapot, majd maguk elől is eldugják a sifonérba. A versenytársaké viszont olyanokból áll, akik vásárlás nélkül is tömegesen olvas­nak. Többnyire erdei tisztásokon.

S a meglepő jelentést adó cég még ko­molyan magyarázza módszertanát...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2011. augusztus 12. 18:28
"a standokon másfél ezerrel több Magyar Nemzet kel el, mint Népszabadság - következésképp a baloldal ledolgozta a rendszerváltás­kor még több százezres előnyét" - írja szerzőnk. Amennyiben a 90-es években az NSz-nek volt több százezres előnye, akkor azt a jobboldal "dolgozta le", nemde? Nem tudtam, hogy ez a Matesz a "régi világ" része, amely "régi módszerekkel" próbálja megőrizni pozícióit. Ha ez köztudott (?), miért nem tettek (tesznek) ellene egy hiteles intézmény alapításával. Példaként feltudom hozni a Nézőpont Intézetet, amely oly annyira hitelesnek bizonyult, hogy elemzései eredményei együlállóak, azaz egyetlen más közvéleménykutató intézettel sem egyeznek adataik. Az "új világ új módszereiből" a HV ad (elrettentő példát. Minden magyarázat nélkül megszüntették portáljukon a hozzászólás lehetőségét, majd felszámolták a Forumot is...Időnként és kiszámíthatatlanul odalöknek egy-egy jegyzetet, amit lehet (még? már?) kommentálni, ám ezek felderítése külön feladatot jelent. Szép új világ..!
El Topo
2011. augusztus 12. 13:57
Ahhoz mit szóltok, hogy kedvenc Árpitokat lapátra tették az Indextől.Amennyire tudom, nem is egyedül.
már foglalt
2011. augusztus 12. 13:49
vajon hány ember újságvásárlására van hatással, hogy melyikből mennyit vesznek? valahol a nullához közel, úgy hiszem A régi világ régi módszerekkel és in­tézményekkel igyekszik megtartani po­zícióit. Hátha minden változatlan marad. tipikus bagoly-veréb eset
batom
2011. augusztus 12. 12:05
Ha heti válasz nem érti,hogyan kell manipulálni az embereket,akkor úgy jár mint az a kisgyermek aki maszatos, lekváros arccal tiltakozik,hogy ő nem is járt a lekváros üveg közelében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!