A terepjárólelkű ember

2011. július 27. 08:59

Lelkifurdalás nélkül áthajt a piroson, beáll a mozgássérültek parkolójába, soha nem indexel.

2011. július 27. 08:59
Kácsor Zsolt
NOL

„A városi piac sarkánál látok egy hízásra erősen hajlamos, kopaszra borotvált fejű, középkorú embert, amint egy nagyon drága fekete autóba beül. A típusa »béemvés«, mármint nem az autónak, hanem az embernek: látszik rajta messziről, hogy afféle várositerepjáró-lelke van, amelyből vakablakok nyílnak a földi világra.

Ez a típus az utóbbi tíz-tizenöt évben termelődött ki nálunk. Nem is tudom, hogyan történhetett. Lehetséges, hogy az autógyárak kelet-európai tanulmányútra küldték a mérnökeiket, akik alaposan kiismerték a célcsoportot, így már a tervezés során meg tudták mondani, hogy nálunk bizonyos emberek társas viselkedése böhöm nagy terepjárókban kellő mértékben nem differenciált. Hogy finom legyek.

Ők megengedhetik maguknak, hogy luxuskocsival járjanak, de nem engedik meg nekünk, hogy átmenjünk a zebrán. Lelkifurdalás nélkül áthajtanak a piroson, beállnak a mozgássérültek parkolójába, soha nem indexelnek, és százzal repesztenek ott, ahol csak harminccal lehetne haladni. Ha ilyesmit látok, azon morfondírozom, hogy hová sietnek folyton. Mi elől menekülnek vajon, s miféle harcban kapták azokat a sebeket, amelyeket autóik fekete fémlemezével takargatnak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pascal
2011. július 27. 16:08
Az egykori Fideszes majd MDF frakcióvezető- helyettessé avanzsáló Lengyel Zoltán. Ekkor az MDF már ballib volt, emlékszel parlamenti szavazások, Bokros.
dönci4
2011. július 27. 15:59
Vagy alsógatyában küldi-e el a rendőröket az anyjukba az alagútnál. Ez ki volt?
anticonstitutionelle
2011. július 27. 10:10
Na végre egy Népszabós cikk, ami valós társadalmi problémát feszeget és nem jut el a fasizmusig a harmadik sorban.
orion
2011. július 27. 10:04
egy hízásra erősen hajlamos, kopaszra borotvált fejű, középkorú embert, - írja egy hajhullató, középkorú, zsírfejű NOL-újságíró (aki látszólag szintén ember) Hmmmm.... Érteni vélem, mit akar mondani-miközben tudatosan belelép az általánosítás rasszista, szélsőjobboldali csapdájába pont azzal, hogy kiemeli, nem általánosít!:D Bár lehet, hogy csak védi a seggét a béemvés lelkületű terepjárósok bosszújától:)))) tisztelettel nem járdán parkoló, 80 éves nénikéket, akik átélték a II. világháborút-nem ijesztgető, Tarr Béla filmjeit nem kedvelő terepjárós (nem viccből) hajas középkorú (??? az mi az?? :D) nő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!