Nicsak, ki beszél?

2011. február 14. 12:03

Muszáj feltenni a kérdést: mitől féltek, ti szerencsétlenek?

2011. február 14. 12:03

„Most, hogy mindenki kiélvezkedhette magát Settenkedő esetén, nem ragoznám tovább az ügyet. Annyit még, hogy a dolgok úgy folytak, ahogy már közepesen civilizált peremvidékeken is lenni szokott. A tagot felfüggesztették a munkahelyén(méghozzá külső nyomás és felszólítás nélkül), vezércikkben határolódott el tettétől a legnagyobb ellenzéki napilap, őrölni kezdtek az igazságszolgáltatás malmai, s a sajtószabadság-védő civilek is levonták a konzekvenciát. Hasonlóan történik minden, mint a Barangó-ügyben. Akkor se győzött fűtől-fától bocsánatot kérni, most se tud eleget gyónni az érintett. A mindkettőjük fölött pálcát törő jobboldali sajtót pedig éppen úgy nem hatja meg egyik gesztus sem.(...)

Már ott tartanak, hogy Para-Kovács kolléga szinte a keresztényüldöző Diocletianus posztmodern verziójává lép elő. Mintha egy sértő, de teljesen jogszerű mondat azonos lenne a bántalmazással, üldözéssel, diszkriminációval. Muszáj feltenni a kérdést: mitől féltek, ti szerencsétlenek? Kétharmados parlamenti mandátumarányt eredményező győzelmet arattatok, a pártotoké szinte valamennyi önkormányzat, magatok alá gyűrtétek a számvevőszéket, az ügyészséget, a közmédiát, a teljes nyugdíjrendszert, a filmipart, az akadémiát. De a jobbos média-főáram oroszlánrésze mégis két dologról szól. Egyrészt a szegény magyarságot és kereszténységet fenyegető rettenetes veszedelmekről, másfelől a népünk vérét szívó gyökértelen szoclib tolvajokról. Mintha nem lett volna kormányváltás, mintha nem ők lennének már hatalmon. Ők is érzik már, hogy milyen gáz a dolog. »A tavaszi győzelem okozta első eufória elmúltával kicsit ijedten gondoltam arra, hogy a nyolc év alatt megírt csaknem nyolcszáz ellenzéki publicisztika után milyen nehéz lesz kormánypár­tinak lenni. Nincs annál unalmasabb, fantáziátlanabb és méltatlanabb, mint amikor valaki a hatalmat dicsőíti, még ha egyet is ért döntéseivel, és elvtelenül szidja az ellenzéket« - veti fel egyikük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
varasbéka
2011. február 15. 12:19
Kedves P.L.T.! Most találkoztam először a nevével és írásával. Kár volt! Ígérem, többé nem fordul elő.
ZolieM
2011. február 15. 09:41
Lacikám, te szerencsétlen voltál világéletedben, és az is maradtál.
OmegaMale
2011. február 15. 07:21
"magatok alá gyűrtétek a számvevőszéket, az ügyészséget, a közmédiát, a teljes nyugdíjrendszert, a filmipart, az akadémiát." Csak kibökted, hogy mi fáj, pubi. "Nincs annál unalmasabb, fantáziátlanabb és méltatlanabb, mint amikor valaki a hatalmat dicsőíti,... " Nincs annál unalmasabb, fantáziátlanabb és méltatlanabb, mint 8 év mocskát eltakarítani utánatok.
szabadhajdu
2011. február 14. 20:17
A régi magyar királyok nem csak a bűnöst, hanem a nemzetséget is büntették. Ehhez képest orgovány igazán lájtos megoldás volt. Mert ugyan mit kellett volna tenni a Lenin fiúkkal és a gyilkos alja néppel? Azért Horthy még sem köthetett koalíciót Kun Bélával. Az utódok méltatlannak találják orgoványt, az arra utalókat pedig született fasisztának. Pedig ha a királyok ősi törvényét követjük.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!