Bakács szalámija

2011. február 08. 11:38

Ennek a tettnek így is, úgy is az amoralitás az üzenete, mégpedig a „talált, süllyedt” kategóriából.

2011. február 08. 11:38

„Bakács hiába vállalja a felelősséget tette következményeiért, rajta kívül sok mindenen és mindenkin csattan az ostor.

Persze, mivel gőzerővel zubognak majd a történet kapcsán az általánosító, ideologikus tartalmakat összeeszkábáló következtetések, lehet elméleteket gyártani amentőkörülmények számbavételekor is – éretlen provokációként, szeszgőzös csínytevésként, vagy őrült exhibicionizmusként beállítva a bolti tolvajlást. Jelenleg azonban nem olyan a közeg, amelyik ezt befogadná, hiszen az egyik tábor dörzsöli a tenyerét, mert számára fontos, érzékeny ponton lendülhet támadásba, a másik dühös és szégyenkezik, mert azt érzi diszkreditálva, amiben hisz.

Ez még egy sokkal józanabb, tárgyilagosabb közéletben is így volna, hát még a miénkben. Bakács nagyot téved akkor is, ha azt hiszi, hogy a lopással ráirányítja a figyelmet pénzcsapoktól elzárt szellemi műhelyekre, ki nem fizetett honoráriumokra, arra a balliberális értelmiségi traumára, amely nem a pluralizmusról, nem eszmék poros voltáról vagy érvényességéről, hanem a csupasz megélhetésről szól. Ennek a tettnek így is, úgy is az amoralitás az üzenete, mégpedig a »talált, süllyedt« kategóriából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2011. február 09. 07:17
A filozófusok éheznek, a médiamunkások éheznek, a létminimum alatti jövedelműek éheznek, mi a különbség?
Zázrivecz
2011. február 08. 22:51
Ez mekkora: http://photoshop-briganti.blog.hu/2011/02/08/a_settenkedo_szalami
A Tűz csiholója
2011. február 08. 22:23
:-) ... és még mindig én vagyok a téma, s ne az a tolvaj zsidó! Ez annyira jellemző az egyes oldalak belterjes, köldöknézegető, értelmiségi(?) megmondó embereire...a gép mögül, a sötét sarokból... Én pedig...."...Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek..." .....viharvertek
A Tűz csiholója
2011. február 08. 21:41
Emberek! Nem ez a bakács az a büdös zsidó, aki a tilos rádióban, Karácsonykor, az összes keresztény kiirtására hívott fel?! Börtönbe a féreggel, vagy legalább a föld alá! Ezért a tételélt a Pintér-pribékek 14 éves lányokat őrizetbe vettek, emlékeztek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!