Sajóbábony

2011. január 07. 12:32

A sajóbábonyi romák nem rasszisták, hanem agresszív férfiak, akik kapva kaptak az alkalmon, hogy kitombolják magukat.

2011. január 07. 12:32
„Emlékeztetőül: 2009 november 14-én a Magyar Gárda, gyakorlatilag a Jobbiknak kampányolva tagtoborzó gyűlést rendezett a településen. Már itt ordibálásba torkollt a dolog a gárdisták és helyi cigányok között, de a rendőrség közbelépett, tettlegesség nem történt. A gárdisták másnap ismét megjelentek, lényegében erődemostrációt tartottak, az egyik cigányok lakta körzeten át vezető mellékúton azonban egy csapat feldühödött cigány férfi botokkal, baltákkal nekiesett az egyik gárdistákat szállító autónak, és azt szétverték, miközben ezt kiabálták: »Meghaltok, büdös magyarok!« »Megölünk titeket!« »Megdöglötök!«.

Az elkövetőket szinte azonnal elfogták, azóta is (tizennégy hónapja) előzetesben ülnek, most kezdődött meg a tárgyalásuk. A kilenc vádlott többsége a cigányságról alkotott legrosszabb sztereotípiák megtestesítője: három-négy elemis, többszörösen büntetett előítéletű, kihízott, izomagyú agresszív bunkók, akiknek lételme a balhé, a verekedés, a mások megfélemlítése.

És mégsem stimmel a dolog. A Magyar Gárda és a nyíltan vele összefonódó Jobbik vezetői büntetlenül provokálhatnak, büntetlenül mérgezhetik a magyar cigányság és a többségiek közötti viszonyt, büntetlenül politikai és ebből fakadóan anyagi hasznot húzhatnak a cigányság ellen uszító demagógiából. Akiknek meg erre elborult az agyuk, és szétvertek egy autót, azok több mint egy éve előzetesben ülnek. És nagyon úgy fest, hogy még jó néhány hónap vagy akár év jön rá erre az előzetesre. (...)

A sajóbábonyi támadók nem rasszisták, hanem balhékereső, többé-kevésbé bűnözésből élő agresszív férfiak, akik kapva kaptak az alkalmon, hogy kitombolják magukat. Amit elkövettek, nem etnikai közösség elleni támadás, hanem garázdaság, még akkor is, ha a Magyar Gárda etnikai provokációját elfogadva etnikai köntöst húztak is erre a garázdaságra.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2011. január 08. 13:45
Kedves Bencsik Gábor! Önnek csúnyán elmentek otthonról. Kívánom önnek, hogy üljön egyszer hasonló szituációban egy olyan kis Suzukiban, amit ezek a trollok szétvertek.
ZolieM
2011. január 08. 01:51
"És mégsem stimmel a dolog. A Magyar Gárda és a nyíltan vele összefonódó Jobbik vezetői büntetlenül provokálhatnak, büntetlenül mérgezhetik a magyar cigányság és a többségiek közötti viszonyt, büntetlenül politikai és ebből fakadóan anyagi hasznot húzhatnak a cigányság ellen uszító demagógiából." Ja faszikám! A ma este az 50-es villamoson késsel hadonászó cigány "úriember", aki az összes "büdös parasztot megölöm" felkiáltással tenyészik ingyen a bkv járatán, az meg a körülmények áldozata, ugye?
Trükkök Százai...
2011. január 07. 23:51
Lángolj a fajtádért,senkit nem zavar,mindaddig,míg ennek mások kárát nem látják.De hogy abszolút nincs igényed arra,hogy tájékozódj,kivel is beszélsz,az téged minősít.Te nyíltan előadtad a hitvallásod,én meg nyíltan közöltem,hogy ez normális ember számára elfogadhatatlan.Te folyamatosan bolsevikezel,zsidózol,hazaárulózol,stb.Ebből azt a következtetést vontam le,hogy aki nem ért egyet a véleményeddel,az mind ebbe a kategóriába esik nálad.És ezzel nem lehet mit kezdeni. Ja,és Batthyányi József miatt valóban berágtam.Leszel szíves utánanézni.
de karatna
2011. január 07. 23:28
Javít: Olyan helyzetet teremtesz, hogy arra nem lehet két szóban válaszolni. Ez is egyfajta kommunikációs trükköd, de én állom a sarat! Amit idéztél tőlem abban mi a borzalmas számodra számotokra???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!