Nyugdíj: gáz, ha nincs bajom az államosítással?

2010. december 15. 20:02

Masszívan túlkompenzálunk, mikor az államra úgy tekintünk, mint aminek megtörtük szörnyű uralmát a rendszerváltozáskor.

2010. december 15. 20:02

„Azt figyelem, hogy ezt az egész nyugdíjazást alapvetően gazdasági kérdésként kezelik a, mondjuk így, vitában álló felek. Pedig elsősorban nem gazdasági, hanem erkölcsi kérdés. Adva van egy társadalmi  réteg, mely közkeletű és csúnya szóval inaktívvá lett, megöregedés okán. Ha pusztán gazdasági megközelítést alkalmazunk, az életben tartásuk már nem annyira költséghatékony, mint mondjuk az aktívaknak.

Sőt, egyáltalán. Most akkor mi legyen?

Hát legyenek eltartva szépen, csupán azért, mert felnevelték a kvázi aktív generációt, akik például mi vagyunk. És az ráadásul, többnyire, nem is volt könnyű. Vagyis minden akadályt el kell hárítani, ami a nyugdíjazást gátolja. 

Stimmt, mondja a jámbor olvasó, de ki fizessen, és miből?

Szerintem az állam, és legyen neki miből. S akkor most lehet sziszegni, komcsizni, demokratázni, kádárreflexezni meg ilyenek.

Attól tartok, feleym, masszívan túlkompenzálunk, mikor az államra úgy tekintünk, mint aminek  megtörtük szörnyű uralmát a rendszerváltozáskor, és akkor jön el a Nagy Frankó, ha az élet minden területén átveszi az állami helyét a magán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zénó
2010. december 17. 09:05
Ha csak a te pénzedről lenne szó, akkor nekem se lenne semmi bajom vele. Már régen disszidálhattál volna Kubába. Meleg is van, és minden állami...
Kunciaan
2010. december 16. 10:24
PREMIER nyugdíjpénztár. Követendő példa ? :-))
alithia
2010. december 16. 09:35
ES HA AZ EGYHAZI VAGYONT ALLAMOSITANAK? az gond lenne mi kocsog?
Kettes
2010. december 16. 01:13
A mindennapi.hu impresszumából: "Keresztény újságírók vagyunk. Az újságírói semlegesség mítoszát nem tartjuk fenn, hanem beismerjük és örömmel vállaljuk elfogultságunkat. Fenntartjuk viszont a függetlenségünket, mind a politikai pártoktól, mind a hozzájuk tartozó pénzügyi érdekköröktől." Balog Zoltán (Fidesz) áll mögöttük. Még egy rakás álcivil hülye, akik a Fidesz seggéből másztak elő. Egy dolog nem derül ki a credo-jukból, hogy például a matek mint olyan eretnek tévtan-e, vagy összeegyeztethető az apostoli hitvallással. A cikk szerint a probléma megértésének akadályát látják benne. Hát így azért nehéz lesz értelmes véleményt kialakítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!