Hitelmentés áldozathozatallal

2010. november 08. 21:34

A Fidesz-vezette kabinet gazdaságpolitikájával ma ismét zsákutcába viszi a magyar gazdaságot.

2010. november 08. 21:34

„A jövő évi költségvetés nem szól semmi másról, mint Orbán Viktor és szövetségesei rövid távú politikai céljainak megvalósulásáról, amivel a nemzeti ügyek kormánya „csak” a nemzet ügyét áldozza fel. A kormányfő, saját hitelességét mentendő, türelmetlenül mutatja fel az adócsökkentést, miközben tudja, hogy óriási kockázatot vállal. A nagy valószínűséggel realizálódó kockázatot a választópolgárok fizetik. 2011–12-ben vagyonvesztéssel és az infláción keresztül, továbbá a lehetségesnél alacsonyabb növekedési ütemmel. Ezt követően pedig – mivel a bevételi oldalon ütött lyukat akkor már nem tudják az extraadók és magánnyugdíjpénztári megtakarítások fedezni, a hiány viszont nem lesz növelhető – újabb adókat kell majd kivetni, vagy a meglévőket felemelni. (...)

A Fidesz-vezette kabinet gazdaságpolitikájával ma – mint ahogy az szlogenjükké vált: a gazdaság talpra állítása helyett nagy vakmerőséggel most az elődeitől eltérő, más módszerekkel – ismét zsákutcába viszi a magyar gazdaságot. A választópolgárok erre biztos nem adták a szavazatukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. november 09. 14:54
"A Fidesz-vezette kabinet gazdaságpolitikájával ma ismét zsákutcába viszi a magyar gazdaságot. " Megint? Csak nem ők vezették oda az elmúlt 8 évben? Kedves PMT az elmúlt 8 évben miért nem tetszett ilyen határozott állásfoglalást írni, mondani? S hol van az megírva, hogy csak a ballibancsok elképzelése a jó, a célravezető? A gyakorlat valami mást mutatott a regnálásuk idején.
drienovác
2010. november 09. 14:08
" zsákutcába viszi a magyar gazdaságot" honnan is? a szakadék fenekénél a zsákutca jobb helynek tűnik, már ha egyáltalán az, amivel kapcsolatban komoly kétségeim vannak, egyelőre a szakadék peremén sikerült megkapaszkodni ls elkezdünk lassan visszamászni, feltéve, hogy az alkotmánybíróság nem tesz keresztbe egyébként őnaccsága a szakadékot se ismerte fel, ami előttünk tátongott, pláne 2008 októberében, amikor a német, angol, francia kormányok 48 órás műszakban próbálták elhárítani a teljes katasztrófát, pártunk és ormányunk vezetői pedig a következő veretes kijelentést tették:"a magyar bankrendszer stabil" ezzel csak azt árulták el magukról, hogy fogalmuk sincs a helyzet valódi súlyáról, és a dolog komplexitásáról, alapvető gazdasági összefüggésekről, napi gazdaságtechnikai ügyekről - meg is lett az eredménye....
zsanett-kúnrum
2010. november 09. 14:05
tudjuk tudjuk a hüje fidesz megetette a néppel az aranytojást tojó tyúkot a nénike meg egy kappan
Hőhe
2010. november 09. 12:39
Tutttam én, hogy olyan ösmerős az orcája: http://m.blog.hu/sz/szopoalarc/image/pic/ronda/fogas_ropi.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!