Országleltár

2010. október 06. 20:26

Nemzeti vagyonunk jövője döntően attól függ, hogy le tudjuk-e kapcsolni a végzetes szivattyút.

2010. október 06. 20:26

„A nemzeti vagyon fogalmának eltüntetésével kezdődött újabb birodalmi kifosztásunk gyászos időszaka. Lássuk be, profi munka volt! Úgy letarolni egy nemzet vagyonrendszerét, hogy a nemzet semmilyen ellenállást nem tanúsít, hisz azt sem tudja, hogy egyáltalán mi megy végbe. A kikerülhetetlen számonkérés döntő mozzanata éppen az, hogy legalább három évtizedre visszamenőleg kell rekonstruálnunk, kik és hogyan járultak hozzá ehhez a példátlan brutalitású nemzetvesztő akciósorozathoz. Azért kell legalább három évtizedet visszamennünk a történelemben, mert Magyarország tudatos eladósítása – amelyet tragikomikus módon főként egy „magyar és nemzeti” jelzőt viselő bank vezetői vittek végbe – az elmúlt évszázad egyik legsúlyosabb merénylete volt a nemzet ellen. E folyamat feltárása nélkül éppen az előttünk álló évtized legsúlyosabb kihívására nem tudunk választ adni. Az adósság ugyanis »negatív vagyon«, és azért visszafizethetetlen, mert eleve olyan feltételekkel kényszerítették/kényszerítik ránk, hogy az egyre katasztrofálisabb folyamatos vagyonvesztés eleve garantált legyen. Nemzeti vagyonunk jövője tehát döntően attól függ, hogy le tudjuk-e kapcsolni azt a végzetes szivattyút, amelyet az erre hivatott kezek a hetvenes évek óta folyamatosan szerelnek ránk.

Ennyi rossz után azonban végre van egy jó hír is! A kormány döntött az országleltár elkészítésének programját megalkotó munkacsoport létrehozásáról. Alapvető fontosságú, stratégiai jelentőségű döntés ez! Arról tanúskodik, hogy a nemzeti együttműködés kormánya elkezdte annak a pusztító örökségnek a radikális felszámolását, amelyet az elmúlt évtizedek során kényszerített ránk a birodalom és megannyi kollaboránsa. A régi mondás szerint »üres spájznak bolond a háziasszonya«. Valóban nehéz elképzelni, hogy az új kormány a megdöntött régi rendszer romjain úgy akarjon nemzet-újjáépítő programot alkotni, hogy egyébként sejtelme sincs arról: egyáltalán mi az a vagyoni talapzat, amelyre mindezt építheti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktusz
2010. október 07. 10:34
En mar hallotam megoldasi javaslatokat... sot tetszet is, igaz az inkabb Drabik Janos megoldasa volt es Bogar vitatkozott vele. Mindenesetre, az igaz amit mond, aki meg megoldasi javaslatott akar az nezze meg Drabik Videoit a honlapjan. (mert mar nem emlekszom melyikben beszelt a megoldasrol, bar aszem tobben is)
savanyú józsef
2010. október 07. 10:28
Valójában a multik egyáltalán nem fizetnek sok adót. Az igaz, hogy az alkalmazottak utáni TB-t meg SZJA-t be szokták fizetni. De a nyereséget már simán el tudják tüntetni. Egyrészt az anyavállalattal szemben olyan árakat alkalmaznak (transzfer árképzés), hogy a nyereség ott csapódjon le, és ne náluk. Másrészt pedig különféle tanácsadói meg hasonló szerződésekkel a profitot becsatornázzák mindenféle Kajmán-szigeteki meg ciprusi offshore cégekbe, tehát lényegében sehol nem adóznak utánuk. Más kérdés, hogy ezt 10 meg 15 éve is lehetett tudni. Amúgy az a kevés magyar cég, akik külföldön is terjeszkednek, amolyan regionális kismultik, azok is pont ugyanezt csinálják. Nekem inkább az a bajom Bogárral, hogy még soha az életben le nem írta, hogy akkor most tulajdonképpen mi a véreres lótüdőt is kellene csinálni?? Egy dolog, hogy háromnaponta leírja ugyanazt és kongatja a vészharangot, és egy másik dolog az, hogy mondjon már valami konstruktívat is, hogy akkor hogy legyen, de én olyat még Bogártól nem olvastam.
gyula
2010. október 06. 22:57
Egyik ismerősöm az épitőiparban dolgozik . Ő mondta azt , hogy házat épiteni az egy dolog ...de lepapirozni ....az egy dupla dolog . Namost simán el tudom képzelni , hogy ez nagyban is működik . Könyvelő kérdése az egész , mikor Oszkó péter volt a Magyar Köztársaság pénzügyminisztere ..aki pár hónappal azelött tanácsokat adott hogy hogyan mentsük pénzünket off-shore cégeken keresztül ??? Különösebb összeesküvés elméleteket sem kell gyártani ahhoz , hogy Bogár Úr szavaival egyet értsek ... Csak egy apró adalék : Ti tudtátok azt hogy a Főv. Gázművek 2009 januárjától duplájára , havi 650 forintról havi 1250 forintra emelte a gázórák alapdiját ? A budapestiek évente 14.000 forintot fizetnek évente azért , mert van gázórájuk , és ezt akkor is ha nulla a fogyasztásuk .... Szerintetek én szövök összeesküvés elméleteket , vagy Bogárnak van igaza ??? / A péda kedvéért a Főv. Gázművekben a az RWE GAS-nak 49.83 %-os részesedése van .../
bogla
2010. október 06. 21:56
Már megírtam, most csak ide kell másolnom: Az Eurostat (ez az EU statisztikai hivatala) fizetésimérleg-statisztikája szerint a 2004 és 2008 közötti öt évben (a záróéveket is beleértve) az unió három nagy országa (Németország, Nagy-Britannia és Franciaország) 460 milliárd eurós jövedelemre tett szert, míg az uniós tagországok nagyobbik száma (Írország, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország, Görögország, Magyarország, Portugália és még néhány másik ország) nagyjából ugyanekkora összeget fizetett ki jövedelem-átutalások formájában. A jövedelem-átcsoportosítás mértéke egy évre elosztva megközelíti az unió éves költségvetését, vagyis az unió sokat emlegetett költségvetésével szemben működik egy másik jövedelemátcsoportosítás, amely a periféria vagy fél periféria országaiból szivattyúzza át a jövedelmeket a centrumországokba. Magyarországra például az említett 2004–2008-as időszakban mintegy nettó ötmilliárd euró uniós támogatás érkezett, ezzel szemben hazánk ugyanezen időszak alatt nettó harmincmilliárd euró jövedelem-átutalást teljesített a centrumországok felé. Ez az egy a hathoz arány a centrum javára mutatja azt, hogy a demokráciáról, szolidaritásról, felzárkózásról szóló naponta elhangzó kenetteljes szavak mögött valójában milyen érdekek is mozgatják az „egyre szorosabb unió” szorgalmazóit. Ezt a jövedelem-átcsoportosítást lehet jövedelem-szivattyúnak is hívni. Ez már csak részlet kérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!