Szabadságharc bekötött szemmel

2010. augusztus 11. 08:28

A kormányzati kijelentések inkonzisztenciáját kifelé és befelé is nehéz lesz feloldani. Jobb lenne nem teremteni ilyen helyzeteket.

2010. augusztus 11. 08:28

„Nagy tévedés azt hinni, hogy az EU-val könnyebb lesz megállapodni az IMF nélkül. Az EU először is nem nyit „elővigyázatossági hitelkeretet”, másodszor a görög példán okulva a korábbiaknál is szigorúbban néz a tagállamok fiskális körme alá.

Az augusztus elején a miniszterelnöki hivatalból érkező információk szerint októberben folytatódnak az IMF-fel a tárgyalások (a szabadságharc megbicsaklott?). Nem is tehetünk mást, hiszen amíg az adósságunkat nem törlesztjük (2014), addig nem mutathatunk ajtót nekik.

A különböző időben, ám gyors egymásutánban elhangzó kormányzati kijelentések inkonzisztenciáját kifelé és befelé is nehéz lesz feloldani. Jobb lenne nem teremteni ilyen helyzeteket. Jobb lenne a tiszta beszéd, a tiszta kommunikáció. Ehhez persze a Fidesz vezette kormánynak tudnia kellene, hogy mit akar csinálni, hogyan akarja a költségvetési centralizációt csökkenteni, növelve ezzel az ország versenyképességét, mit akar az eladósodott állami cégekkel és kórházakkal tenni, milyen ütemben terjeszti be a közeljövőben a társadalmi-gazdasági reformokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2010. augusztus 11. 19:15
A szabadságharc megbicsaklott?----ÖRÜLNÉL? ---szerintem nagyon.
kulalak
2010. augusztus 11. 18:55
Buta neni. Nyugdijba mehetne, csondben, erdektelen amit ir amugy is.
sensei
2010. augusztus 11. 17:44
Lefőtt a kávétok végre Zituka! Talán jobb lenne halkan, méltósággal tudomásul vennetek...
soelmo
2010. augusztus 11. 13:15
Szerintem rossz lóra tettél Zita, amikor Kérivel azt hittétek örökké tart a szovjet uralom, a szocialista közgazdaságtan....Mindenesetre illett volna észrevenni, hogy közben ez-az megváltozott körülöttünk...mégha az Apró villában ugyanannak a tömegbelövetőnek a rokonai élnek is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!