A megújult Széchenyi-terv

2010. július 29. 11:11

Rengeteg támadás, gúnyolódás kísérte annak idején a gazdaságot dinamizáló tervet.

2010. július 29. 11:11

„Rengeteg támadás, gúnyolódás kísérte annak idején a gazdaságot dinamizáló tervet. 2001-ben a Hetek kérdésére Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Rt. tudományos főmunkatársa a következőket volt képes leírni a Széchenyi-tervről: »Engem az egész egy kígyóra emlékeztet, melyet a Sivatagi show című filmben láttam. Ez a kígyó hallatlanul nagy mozgást végzett, miközben állandóan rémisztgette a környezetét, mintha egy veszélyes, nagy mérges kígyó lenne. Úgy tett, mintha. Nos, a Széchenyi-terv is úgy tesz, mintha.« Megvallom, engem is egy kígyóra emlékeztetett, de nem a Széchenyi-terv, hanem az a hozzáállás, amelyet a föntebbi sorok írója képviselt. S véleményéhez hasonlókat tucatszám találunk a korabeli sajtóban.

Ellenben mit mutatnak a számok? A legbeszédesebb adat: a Széchenyi-terv következtében az Orbán-kormány utolsó éveiben a gazdasági növekedés mutatói plusz 1,5-2 százalékkal emelkedtek, s uniós felzárkózásunk üteme a korábbiakhoz képest kétszeresére (!) nőtt. S mivel a D–209-es szt-tiszt miniszterelnök regnálása idején csatlakoztunk az Európai Unióhoz, a babérokat ő aratta le, bár a babérligetet nem az MSZP telepítette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. július 30. 09:44
Egy betűcske a különbség...figyelem...fegyelem. Egy hangocska csupán. Mégis elhatároló a különböző jelentés. Olyan van, hogy figyel. De olyan nincs, hogy fegyel. Figyellek, mit tudsz te a munkáról? Mit, a figyelemről? Mit a fegyelemről? És mit az alkalmazásáról? Az alkalmazás és alkalmazkodás között már nem egy betűnyi a különbség. Értelemszerűen, nagyobb a megkülönböztetés. A múltkor, amikor a cernről zagyváltál itt valamit össze, azóta sem néztél utána? Nincs időd? Inkább mindig új témába kapsz? Mindezt applikálod a megszokott alapmotívumra, amelynek súlypontja Felcsútra tevődik....lehet, hogy neked ott van a világ köldöke?
hogyne
2010. július 29. 15:11
Na most ezzel az a probléma, hogy nincs probléma. Az MSZP ebbe nem tud belekötni, bár próbálkoznak gondolom, de mindenki világosan látja a különbséget a Széchenyi terv és az Új Magyarország fejlesztési terv között. A számok szigorú tények. A Széchenyi tervvel annyi volt a gond, hogy nem nagyon volt propagálva, az Új Mo fejl. tervvel meg az, hogy CSAK propagálva volt, tényleges fejlesztés nem sok volt mögötte.
teglagyarimegallo
2010. július 29. 14:57
http://www.ngm.gov.hu/data/cms2068241/uj_szechenyiterv_vitairat.pdf Ha már erről beszélünk.
Legjakabb
2010. július 29. 14:37
"A legbeszédesebb adat: a Széchenyi-terv következtében az Orbán-kormány utolsó éveiben a gazdasági növekedés mutatói plusz 1,5-2 százalékkal emelkedtek, s uniós felzárkózásunk üteme a korábbiakhoz képest kétszeresére (!) nőtt." http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt001.html 2000: 4,9%os növekedés 2001: 4,1% 2002: 4,4% a Széchenyi-tervnek gyakorlatilag zéró hatása volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!