Elkezdődött

2010. június 04. 11:54

Ha a Fidesznek igaza van, a Bajnai-kormány a világ legtehetségesebb kormánya volt: példátlan sikerességgel verte át az egész világot.

2010. június 04. 11:54

„Az első megjegyzés egy szempont az olvasáshoz. Ugyanis lehetetlen nem feltennünk a kérdést: miért csinálja ezt a Fidesz. Két lehetséges válasz van.

Az egyik: mert igaz. Mert a Bajnai-kormány tényleg hazudott. Szijjártó Péternek van igaza, amikor azt mondja Az Este-interjúban: »Azt már mindenki tudja Magyarországról, hogy azok a számok, amiket az előző kormány a gazdaság jellemzőiként publikált, azok nem igazak. És mindenki azt várja, hogy akkor mondjuk meg, hogy a magyar gazdaság valós állapota valójában hogyan is néz ki.« Ez esetben viszont mindenki, a világ legtekintélyesebb, legfelkészültebb pénzügyi szervezeteit is beleértve, hülye, balek, pancser, komolytalan, alkalmatlan feladatának betöltésére. És hülyék, balekok, pancserek, komolytalan emberek és szervezetek gyülekezete a piac is. Ugyanis hosszú hónapok óta valamennyien az ellenkezőjét mondják annak, amit a Fidesz tegnap állított, és a piaci szereplők is ellentétes értelmű magatartást tanúsítanak. (Ahogy Németh Dávid, az ING Bank elemzője mondja a dokumentációban: »Kósa mai kijelentései szembe mennek az összes hivatalos gazdaságpolitikai megállapítással [pl. MNB inflációs jelentés, EU, IMF], illetve a piaci konszenzusokkal).« Ha a Fidesznek igaza van, a Bajnai-kormány a világ legtehetségesebb kormánya volt: példátlan sikerességgel verte át az egész világot.

A másik: nem igaz, amit a Fidesz mond. Magyarán hazudnak. Szervezetten, ha a Zuschlag-perben lennénk, azt mondanám: bűnszövetkezetben. De nem ott vagyunk, ezért azt mondom: »összehangolt kommunikációs stratégia« alapján. Ezt a kommunikációs stratégiát már ismerjük, volt vele dolgunk az elmúlt nyolc, különösen az elmúlt négy évben. Célja, immár nem ellenzékből, hanem a forradalmi nemzeti együttműködés kormányának pozíciójából ugyanaz: meg kell téveszteni egy egész országot. Szokott sikerülni. Egy baj van: hogy nem mérték fel, időközben pozíciót cseréltek. És kormányzati helyzetből minden manipulatív szavuk és adatuk azonnal vihart kavar országhatárokon túl is. Túlságosan hozzászoktak ahhoz, hogy Magyarországon következmények nélkül állíthatnak bármit. Akarnokok voltak mindig, időközben elbizakodottak is lettek. Megfeledkeztek arról, hogy a külföldi szervezetek, elemzők nem a Fidesz hitbizományai, nem a magyarországi pártszimpátiák alapján foglalnak állást a magyar gazdaság és politika vitakérdéseiben. Így aztán nem mérték fel azt sem, milyen azonnali, az emberek vékony pénztárcáját vastagon érintő hullámokat vetnek az egyébként megszokott hamis és felelőtlen kijelentéseik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. június 04. 20:48
A kiváló pénzügyi szervezetek nem csak nem vették észre a vi8lágválságot, hanem ők maguk idézték előú. Azután- a saját maguk által létrehozott- válság kezelésére kidolgoztak feltéterendszereket, amelyek tovább nyomoritották az általuk legyengitett országokat. Hogy- részben miattuk, részben önös érdekből- hazudoztak pl. Gyurcsányék, majd a Görögök, az nem érte el azt a küszöböt, hogy észrevegyék. Bajnaiékat dicsérték- a szolgai hozzáálásért- és Bajnait a dicséreteik tették hitelessé/?/ Ha Bajnaiék is hazudoztak-hisz a munkanélküliség tovább romlott, a korrupció kapuzárás előtti hajrával mindent vitt- azt ne vegye észre az uj kormány? Hitelesitse az eddigi hazugságokat? Egy fenét, tiszta vizat kell önteni a pohárba, mert a bün csak bünt szül. Ha szembe kell nézni a csontvázakkal- vagyis a hatásukkal- nézzünk szembe és ami nem évült el, az legyen az ügyészség dolga.Ha nem tudjuk, hogy hol állunk, nem lehet elindulni. Az éveken át össze-vissza hazudozó megmondóemberek pedig ne rettegjenek, az igazságnak ugy is ki kell derülni.
Auris
2010. június 04. 20:35
Szerintem meg épp most áldozzák fel a népszerűségüket az érdekeink képviseletében. Megígérték. Kísérletet tesznek a gyurcsányi hitelek újratárgyalására. Szerintem nagyon megkoreografált a dolog. Látszik, hogy nagy zsuga megy. (persze az MSZP ordináré baromságain, meg öncélú akcióin szocializálódott népek el sem tudják képzelni, hogy most stratégiai szinten gondolkodnak valamiről és összehangoltan cselekszenek). De nézzük: - Orbán kinn van Brüsszelben - IMF delegáció jár nálunk (nem hivatalosan) - közlik, hogy a hétvégén készül el az elemzés, akkor ismertetik - ennek ellenére Kósa performance-ba kezd (teljesen szándékoltak az ismételt, kemény kifejezések, konkrét tények nélkül) - Kósa üzen Brüsszelnek "a görögöket is megmentették, minket is meg fognak". - fenyegetőleg utal a multik felé (az alkotmányos gazdasági rendelkezések felfüggesztése=államosítás). Valami nagyon nagyon nagyot akarunk pumpolni a nyugati pénzvilágon. Korántsem arról szól a játék, hogy a választási ígéretekből akarnak visszatáncolni, hiszen akkor az lenne a megfelelő szöveg, hogy: "nagyon nagy a hiány, nem lesz adócsökkentés, sajna kedves polgártársak", ehelyett ez a lemez megy, hogy : "nagyon nagy a hiány, DE lesz adócsökkentés és strukturális reformok". - Közben bejelentik, hogy két éves programjuk van készen (így öt nap alatt), a helyzet kezelésére. Ha olvassátok a piaci elemzőket, mindenki arról beszél, hogy a piac rögtön megnyugszik, ha lesz egy kézzel fogható reformprogram, és fegyelmezett költségvetés. Szóval én azt hiszem itt egy előre megkoerografált dolog tanúi vagyunk. Szerintem nem kell beszarni, ez a dolog ki van dolgozva, most kezdődik az amit megígértek, a FIDESZ újratárgyalja a Gyurcsány féle hitelt. Nem szabad elfelejteni, idén el kell kezdeni törleszteni!!! Persze az első Kósa féle kijelentéstől én is fejre álltam. De mivel nem zárták ki a pártból (mint Mádit :), sőt még erősítették a mondanivalóját, mást sejtek mögötte, mint egyszerű "böszmeséget".
gutman
2010. június 04. 15:48
Te aszodt, részeges picsa! Hát 2006-ban mi a lófaszt csináltatok?? Ha 10 hónapnyi pénzt adtak Bajnaiék a kórházaknak, attól még 12 hónapból áll egy év! Az lehet,hogy papíron jól mutatnak a számok, csak gyakorlatban nem lehet megcsinálni!
Hapci
2010. június 04. 13:40
Zsó-fika (g)alamuszi, ahogy tőle megszoktuk... Elég az utolsó - túlméretezett - bekezdésének elején a Fidesz szót MSZP-re cserélni, és máris fény derül az igazság nagyobbik szeletére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!