Sólyom mindezt megtette

2010. május 06. 10:09

Csatlakozunk. Támogatjuk a civil értelmiségiek - Makovecz Imrétől Tölgyessy Péterig tartó - Sólyom for president mozgalmát. Testületileg.

2010. május 06. 10:09

„Sólyom László nem könnyen szerethető elnöke Magyarországnak. A tudománynak termett, nem a közszereplésnek. Nem természetessége ragadja magával híveit. Nem a formák embere, sokkal inkább az okosan, mértéktartóan és következetesen megfogalmazott releváns gondolatoké. Az alkotmányosságé. Személye - minden merevsége s megrögzöttsége ellenére - ezért hozott nyugalmat, megbízhatóságot a hektikus jelenségekkel teli honi politikai színpadra.

Nem jó, de érdemes belegondolni, mi lett volna Magyarországgal, ha öt éve nem Sólyom nyeri az elnökválasztást. Ki emelte volna föl szavát a köztársaság nevében az őszödi beszédben bűnöket bevalló, majd a rendőrség kezét népére emelő Gyurcsánnyal szemben? Ki terelte volna vissza hisztériát mellőzve a Fideszt a Parlamentbe? Ki járt volna kanosszát a határon túli magyaroknál, felejtendő a 2004. decemberi népszavazást? Ki jelezte volna az Egyesült Államok elnökének, hogy vízumtörvénye sértő? Ki irányította volna a figyelmet politikai háborúskodás közepette is a zöld gondolat fontosságára? És ki utasította volna hitelesen vissza a szélsőségek hangját?

Sólyom mindezt megtette. És mást is. Autonóm módon, az Alkotmányra figyelemmel, nem mások hálójában vergődve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2010. május 06. 21:01
Itt az idő, hogy újra előfizessem a Heti Választ!
marós
2010. május 06. 16:48
Aki olyan elnököt szeretne, aki nem az ország érdekeit tartja fontosnak, hanem a saját népszerűségét, az tartsa fel a kezét, vagy írjon hazúgságokat Sólyom László elnök úr tevékenységével kapcsolatban.
halfi
2010. május 06. 16:05
Szerintem felesleges ez a habverés a témában, hogy rá akarják-e erőltetni a fideszre az akaratukat az aláírás gyűjtők. EGYELŐRE NEM ISMERT A FIDESZ ÁLLÁSPONTJA! Pokorni tett egy kijelentést, amitől mindenki elhatárolódott a pártban, ugyanúgy mint Pintér esetében.
láma szeme
2010. május 06. 14:41
Nem is gondoltam volna, hogy teljesen felesleges a 2/3, mert jön a kegyetlen Sólyom és mindent keresztbe húz. Szerintem nem az a hiszti, amit a Sólyom mellett kampányolók csinálnak, hanem az, amit az őt támadók. A mór megtette a kötelességét, a mór mehet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!