A kereskedők kiűzése a templomból

2010. május 28. 09:53

Aki az MSZP-t szidja, az egyházat is szidja, aki Orbán Viktort dicséri, Jézusnak árt.

2010. május 28. 09:53

„Aki az MSZP-t szidja, az egyházat is szidja, aki Orbán Viktort dicséri, Jézusnak árt.
Tudniillik az Egyházban testet öltő személy mögött a magyarság áll, míg az Egyházat építők feje, Jézus Krisztus személye mögött a zsidóság.
Jézussal viselkedik szeretetlenül az, aki egyházellenes, valamint az Egyházat szeretni a zsidókat szeretve, támogatva lehet. Jézust megismerni önmagában a zsidókat szemlélve nem lehet, csak a magyarokon keresztül. Ahogy ez fordítva is igaz. Az Egyháznak tartott Máriát, a Máriának tartott Egyházat a magyarokat megismerve lehet - ezáltal tölthető fel tartalommal. (Legszebb példa erre Szent Erzsébet személye - ugyanakkor minden méltán ünnepelt magyar összefogás megjeleníti ezt a lelkületet, de csak ha a zsidóságot elismerve szemléljük.)(...)

Nem áll szándékomban azonosítani az MSZP-t a magyarsággal, azonban jóhiszeműen az MSZP azok gyűjtőtábora (azoknak hivatott gyűjtőtábora lenni), akik úgy dolgoznak a nemzetért, hogy az egyház működésétől függetlennek tartják nemzetük sorsát. Ami eleve lehetetlen, mert ezeréves történelmünk tanúsága szerint ami legjobb arcát mutatta a mi országunk, az egyház is olyannak szeretné látni (Szent István törvénykezése). Amikor azonban megjelennek az egyház védelmezőinek köpenyébe bújt kalandorok és trónbitorlók, akkor ez az értelmezés megtörik. Ezzel kapcsolatban csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem mindenki szereti az Egyházat, aki ezt mondja magáról, ahogy nem mindenki mondja el magáról, hogy szereti, segíti az Egyházat, pedig valójában azt teszi - tettek alapján mutatkozik meg. (Szembetűnő példa: mélyen keresztényietlen, és idegen az egyetemesség gondolatától is, hogy valaki úgy rárontson egy közösségre, mint Orbán Viktor és Martonyi János a szlovákokra. »Boldogak a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket.« Mt 5, 9 És mindenkit örömmel emlékeztetek arra a nemes cselekedetre és gesztusra, amit Bokros Lajos tett a szlovákok irányában az Európai Parlamentben - majd méltatta a szlovák nyelvet.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teglagyarimegallo
2010. május 29. 12:32
Egy igazi katolikus nem ír úgy magáról, hogy ő az "igazi katolikus".
Kündü
2010. május 29. 02:01
Megbuggyantál, Atya?? Vagy csak egy laikus, pedofil pöcs vagy??! Az istentagadó szocikat apologizálod az Egyházat HATALOMBA emelni kívánó igaz magyar tábor ellen??! Abban igazad van, hogy a mélymagyar, a "szittya" nem keresztény. Annak a NEMZETE az egyetlen Istene. Tengri - a nemzeti isten. Mint a zsidóknál Jahve. De Jézus NEM ZSIDÓ - mert a Világ Istenének földi megtestesülése NEM RENDELKEZIK NEMZETISÉGGEL, rasszal, nemmel, szűk szektás paranoid sivatagi vallással. Ez a kereszténység tanítása. Homousion vagy homoiusion. S a korai ariánus keresztséggel szemben. "HOMOUSION", azaz Istennel egylényegű Jézus, maga is isten, az egyetlen univerzális isten földi megtestesülése. Tehát NEM LEHET zsidó.
szeekely
2010. május 29. 01:04
Mi az eletrol ir ez a NolBlog-os "katolikus"?? „Aki az MSZP-t szidja, az egyházat is szidja, aki Orbán Viktort dicséri, Jézusnak árt. Tudniillik az Egyházban testet öltő személy mögött a magyarság áll, míg az Egyházat építők feje, Jézus Krisztus személye mögött a zsidóság. (...) ugyanakkor minden méltán ünnepelt magyar összefogás megjeleníti ezt a lelkületet, de csak ha a zsidóságot elismerve szemléljük." Mi ez a 'szidja/dicseri' dichotomia? Ebbol all a blogger vilagnezete? ;)))))))) Ugyan ki az egyhazban testet olto szemely, ha nem Jezus maga? Ez a figura teljesen betliben all a teologiai alapokkal... ;(((((((( Hogyan all Jezus 'mogott' a zsidosag? A Biblia szerint azt uvoltve allnak Jezus 'korul' a zsidok, hogy "feszitsd meg, feszitsd meg!" Kellett volna egy kis Szentirast olvasni itten, ugyebar... A zsidosag szerepet valoban el kell ismerni az udv-tortenetben: Jezust soha senki nem bantotta volna es nem vegeztek volna ki a zsidok nelkul. Marpedig a O kereszthalala nelkul az emberisegnek a buntol valo megvaltasa egesz nem tudjuk, hogyan tortent volna meg. Szoval az eftasnak meg gyakorolni kell ezt: a Bibliat, a katolikus hitet, es az Ur Jezust magat ilyen primitiv maszopos modon senki nem fogja lenyulni, erre vegyen merget most rogton minden repedt sarku bolsevik!
Tau bácsi
2010. május 28. 23:14
Vérzavaros ökörség, ráadásul hazudik, mikor támadt rá a szlovákok közösségére Orbán és Martonyi? A hülyeségnek is van határa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!