Kint vagyok a placcon

2010. április 21. 23:08

Pár hete pedig egy maszkos, kesztyűs fazon követett az utcán.

2010. április 21. 23:08

J.S: A felmondó leveledben, melyet fel is tettél a blogodra, azt sérelmezed, hogy több szerkesztő szerkesztette át ész nélkül az írásaidat. Egyébként nem úgy tűnt, hogy valóban el akarsz menni az Indextől.

BT: Nem is akartam, csak szerettem volna tisztázni, hogy ki is szerkeszti a szövegeimet. Amikről írok, azok általában nagy horderejű dolgok, minden mondata alaposan végig van rágva, hiszen nyilvánvaló, hogy bármilyen hiba olyan komoly perhez vezethet, amibe bukhat az újság. Ha ezekbe a szövegekbe belenyúl három szerkesztő egymástól függetlenül, önkényesen, minden egyeztetés nélkül, értelemszerűen nő a hibalehetőség. Szerettem volna, ha UP foglalkozik kizárólag ezekkel a szövegekkel és persze, garanciát, hogy újra nem fordulhat ilyesmi elő. Egyébként vannak elképzeléseim, hogy miért történt ennek az ominózus bekezdésnek a kiemelése, de nem szeretném besározni azt a helyet, ahol majdnem tíz évet húztam le.

JS: Bede Márton Indexes kollégád paranoiásnak nevezett a blogján, azt is állította, hogy az Index-szel ellentétben, te nyakig elköteleződött vagy egy párt felé. Bár a platformot nem nevezte meg, de a nyilatkozataid alapján egyértelmű, hogy az LMP -re gondolt.

BT: Bede Mártonnal sosem kedveltük egymást, maradjunk ennyiben. A paranoiáról annyit, hogy az elmúlt fél évben követtek már kocsival, több kört tettem zuglói kis utcákban, ezt nem néztem be. Pár hete pedig egy maszkos, kesztyűs fazon követett az utcán – nyilván valakik, akikről írok jelezni akarták, hogy nem tetszik nekik a munkám. Gondoljon mindenki amit akar, ez velem megtörtént, ennyi. Az ilyesmi együtt jár ezzel a munkával. Egyébként valóban szeretem az LMP-t és támogatom is. Egy tényfeltáró-újságíró pártszimpátiája pedig csak nálunk tabu és a hitelességet kizáró ok. Ha a tényekbe nem tudnak belekötni az érintettek, akkor előjönnek azzal a napjainkig működő kártyával, hogy az újságíró nyilvánvalóan valamelyik párt katonája. Az én esetemben ez azért vicces, mert amikor a rendőri túlkapásokról írtam, akkor megkaptam, hogy FIDESZ bérenc vagyok, amikor jobboldali érdekszférába nyúltam, hogy szoci tollnok. Most, hogy a Group Milton pátyi ingatlanügyeiről írok előjött az LMP.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teknős
2010. április 22. 13:53
Szeretném leszögezni, hogy elismerem Bodoky munkásságát és újságírói teljesítményét. De Uj Péter védelmében: tőle nem azt várja a tulajdonos, hogy együttérezzen az újságírójával, hanem azt, hogy profitot termeljen. Nyilvánvalóan itt semmi egyébről nincs szó, mint ami a mai sajtó rákfenéje, hogy valamelyik reklámozó érdekeit sértette Bodoky. Olyan médaitörvényre van szükség, ahol a hirdető és az újságíró között, nincs közvetlen ráhatás, hogy tényleg csak a szakmai munkára koncentrálhasson a média. A kétharmad birtokában ez is menne. Rögtön nem lennének érdekeltek a pártújságok az árokásásban és ami alegfontosabb, néhány pénzesember vagy cég, nem vásárolhatna magának médiát. Mint a Strabag, amelyik megvásárolta a jobboldali sajtót (is).
Karcolt
2010. április 22. 11:14
"A TASZ-osokkal arról beszélgettünk, hogy jó lenne létrehozni egy olyan újságírói műhelyt, akik tényfeltáró újságírást csinálnak nonprofit alapon (Az USA-ban ez bevett szokás), megkeresni pár szakembert és elkezdeni így dolgozni." Na, az jó lenne.
johnnycage
2010. április 22. 09:59
Függetlenül attól, hogy kinek volt igaza, az Index egyértelműen nagyon rosszul jött ki ebből az ügyből, a brand bizony komolyan sérült.
Silcon
2010. április 22. 08:37
Az olyan oknyomozó újságírók, mint Bodoky Tamás és a HV-nél Bódis András (Szintén Pulitzer-emlékdíjas) minden tiszteletet megérdemelnek. Az ő cikkeik hosszú és komoly munka árán születnek. Nem véletlen, hogy kevés újság engedheti meg, hogy ilyen újságírója legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!