Képes lesz-e Arne Slot feledtetni Jürgen Kloppot?

2024. május 21. 13:06

A Liverpool FC hivatalosan is bejelentette a holland tréner érkezését.

2024. május 21. 13:06
Arne SLOT
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: ANP/AFP Maurice van Steen 

***

Mint azt a Mandiner már április végén beharangozta, Arne Slot lett Jürgen Klopp utódja a Liverpool FC kispadján. A Vörösök honlapja nem tér ki arra, milyen hosszú szerződést kötött a klub a holland szakemberrel, ám a nemzetközi átigazolási ügyek „mindent tudója”, az olasz Fabrizio Romano szerint három évre szól a megállapodás. 

Ezt is ajánljuk a témában

Slot hivatalosan június 1-én áll munkába, de a tényleges felkészülés és közös munka nyilván csak a németországi Európa-bajnokság után kezdődik. 

A Liverpool történelmének első holland szakvezetője azután került képbe, hogy az első számú kiemelt, a spanyol Xabi Alonso nem fogadta el a Mersey-parti klub ajánlatát, hanem tovább dolgozik a leverkuseni „csodán”.

A Pool második számú jelöltje a portugál Rúben Amorim volt (a korábbi válogatott középpályás a Sporting Lisboával nyert bajnokságot), ám ő is inkább a maradás mellett döntött – ezután került képbe a nemzetközi színtéren szinte alig ismert Arne Slot. 

A 45 éves szakember három, rendkívül sikeres szezon (bajnoki címet nyert a Feyenoorddal, emellett két alkalommal választották meg a holland első osztály, az Eredivisie legjobb menedzserének) után érkezik Liverpoolba, ahol nem is titkolták: 

a mindig mosolygós holland szakember elsősorban azzal az agresszív támadófutballal hívta fel magára a figyelmet, mellyel csapata sorra érte el kiemelkedő sikereit. 

Slot a Feyenoord honlapján a következő gondolatokkal búcsúzott korábbi egyesületétől:

„Nem volt könnyű döntés, hogy becsukjam magam mögött az ajtót egy olyan klubnál, amelynél annyi nagyszerű pillanatot éltem át. De nehéz lett volna kihagyni azt a lehetőséget, hogy vezetőedző legyek a Premier League-ben, ráadásul a világ egyik legnagyobb klubjánál” 

  

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 21. 19:40 Szerkesztve
Már csak a Pool érdekében is drukkolok neki. A Szobofóbiások pedig már csak azért sem.
atti64
2024. május 21. 16:48
NEM. EZ EGYERTELMÜ.
sanyago
2024. május 21. 13:44
"Képes lesz-e Arne Slot feledtetni Jürgen Kloppot?" Melyiket? Az ideit, vagy az ezt megelőzőt? Az ideit azt biztosan....
gyaloggos
2024. május 21. 13:16
ÚGY gondolom, a LIVERPOOL jobban járt vele, mint Xabival járt volna! LEHET nagyon jó a POOL vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!