Kaphattunk volna jobb hírt: Toni Kroos visszatérése egyből életet lehelt a német válogatottba

2024. március 27. 15:53

Eb-csoportbeli ellenfelünk, az elmúlt időszakban vergődő Németország a Real Madrid klasszisának színre lépésével megtáltosodott.

2024. március 27. 15:53

Fotó: Federico Gambarini/dpa Picture-Alliance via AFP

A világbajnok, valamint többszörös német és spanyol bajnoki aranyérmes, illetve Bajnokok Ligája-címekkel rendelkező Toni Kroos büszke lehet minden idők egyik legtekintélyesebb trófeagyűjteményére, amelyet idén egy hazai pályán megszerzett Eb-serleggel bővítene. A 34 éves játékos „kisebb” szünet után ismét magára húzta a német válogatott mezét, személyiségének hatása pedig azonnal éreztette a hatását a nemzeti csapaton.

Julian Nagelsmann együttese, amellyel a magyar válogatott a nyári Európa-bajnokságon és az őszi Nemzetek Ligája-sorozatban is farkasszemet néz majd,

az elmúlt napokban előbb a vb-döntős Franciaországban otthonában nyert, majd Frankfurtban verte Hollandiát. A Messiásként várt nagy visszatérő, Toni Kroos mindkét meccsen kiosztott egy gólpasszt és győzelemre vezette hazáját.

A hanyatlás megállítása

A legfrissebb hírek pedig arról szólnak, hogy a német középpályás klubcsapatában, a Real Madridban is folytatja a pályafutását: újabb egy évre szóló szerződést köt a királyiakkal, amely 2025 júniusáig érvényes.

Mint ismert, az elmúlt két évben a német válogatott 23 mérkőzésen mindössze hét győzelmet szerzett, emellett nyolc döntetlen és nyolc vereség került a statisztikákba. Joachim Löw regnálását követően évek óta keresik az útjukat, nincs mit szépíteni, az utóbbi időben csak vergődött a Nationalelf.

A válogatott problémáját azonban a legjobbkor, még a hazai rendezésű Eb előtt sikerült kezelni Kroos visszatérésével, aki a helyzetek kialakításával, a játék ritmusának diktálásával, határozott karakterével és óriási tapasztalatával is a fiatal szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann meghosszabbított keze lehet a pályán.

Julian Nagelsmann hívására tért vissza

Kroos három évvel azután tért vissza a német csapathoz, hogy szerepelt a 2020-as Eb-n (2021-ben). Hatása azonnali volt:

néhány másodperc telt csupán el a mérkőzésből Lyonban, amikor adott egy védjegyévé váló, hosszú passzt a kezdőrúgás után Florian Wirtz-nek, aki megszerezte Németország valaha volt leggyorsabb válogatott gólját!

A Franciaország mindössze hét másodperc után hátrányba került, a találkozón végül a németek 2–0-ra nyertek.

„Ez volt a tervünk. Nagyon elégedettek lehetünk, mert fontos lépést tettünk előre. Lehetőségünk van arra, hogy valódi tartalommal töltsük meg az Európa-bajnokságot” – fogalmazott a Bayern München korábbi, és a Real Madrid jelenlegi középpályása a meccs után.

„Toni Kroos hihetetlen volt. Megszabta a tempót, és elképesztően keményen dolgozott. Óriási önbizalmat ad a többi játékosnak” – mondta róla Julian Nagelsmann a találkozót követően.

Míg Kroos már hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a válogatottban, akad olyan kerettag is, aki most igyekszik bizonyítani, hogy helye van az Eb-csapatban – írja a Deutsche Welle. A hollandok ellen gólt szerző Maxi Mittelstädt egyike volt annak a három debütálónak, akik mind 27 évesek, és mindannyian a Stuttgartban játszanak (Waldemar Anton és Deniz Undav volt a másik kettő). A nyári Eb előtt tehát még óriási harc várható a keretbe kerülésért.

A támadótrióé a jövő

Egészen döbbenetes, milyen potenciál van a németek támadóiban: a leverkuseni Florian Wirtz, az Arsenalban szereplő Kai Havertz és a Bayern München játékosa, Jamal Musiala is rendkívül fiatal és tehetséges, ezzel mindannyian jó formában lévő alternatívát kínálnak a szövetségi kapitánynak. Ha ezt a triót egy végletekig elszánt Kroos irányítja a középpályáról, az biztosan nyugtatólag hat a kudarcok miatt háborgó Nationalelf szurkolói számára.

„A franciák elleni volt az egyik legjobb meccsünk, amit az elmúlt években játszottunk. Megérdemelt győzelmet arattunk. A második félidőben magabiztosak voltunk, ezt nagyon jó volt látni.

Toni Kroos visszatérése fontos volt, a kezdetektől fogva hihetetlen munkát végzett

– mondta Rudi Völler, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) sportigazgatója.

Toni Kroos jelenléte tehát kiegyensúlyozottságot hozott a keretbe és a csapat középpályájára is, nem véletlenül éledtek fel a németek reményei egy sikeres Eb-szereplésre.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­k­ ­­v­á­­r­­­n­­­a­­k­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
röviden
2024. március 28. 01:42
És Rüdigernek milyen mázli, hogy megnyerték a két utolsó meccset.
zsolt196969
2024. március 27. 19:22
70 év után az Adidas helyett a Nike lessz német csapat méz szállítója. Az Adidas nem eléggé. LMBTQ. A Nike az
zsolt196969
2024. március 27. 19:08
Majd megtömi a Szoboszlai a német kaput. Buzi németek. Térdeltek még?????? Az új német mez a Nike az LMBTQ lessz. Náci német buzik. Rajtatok röhög majd a fél világ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!