Visszatért Marco Rossi energiabombája

2024. január 25. 14:42

Újabb magyar válogatott focista térhet vissza az Európa-bajnokság évében. Klubedzője is dicséri a játékost.

2024. január 25. 14:42
null

Szoboszlai Dominik és Varga Barnabás mellett ismét a magyar labdarúgó-válogatott egyik alapemberéről érkeztek kedvező hírek. Kerkez Milos, az angol első osztályú Bournemouth játékosa újra bevethető. A csupaszív baloldali védő és mindenes, aki alapvonaltól alapvonalig zakatol, szerdán a csapatával edzett, úgy tűnik, a bokasérülése már a múlté. A jelek szerint azonnal harcba küldené edzője, akár a ma esti, Swansea elleni hazai FA-Kupa-találkozón (20:45). Andoni Iraola szerint a maródiak közül egyedül a magyar focistára számíthat.

„Nagyon közel van a visszatéréshez, és azt hiszem, ő az egyetlen akinek esélye is van rá, hogy pályára lépjen, a többiek még mindig a rehabilitációjukat végzik. 

Milos fiatal, energikus, és tudom, hogy harcolni fog, és ha lesz rá lehetősége, megpróbál élni vele. 

Remélem, jól érzi majd magát, nem lesz problémája. Ugyanakkor néhány hétre kiesett a játékból, így nem tudom, milyen az edzettségi szintje. Önmagában az egyéni munka nem ugyanaz, mint a csoportos foglalkozás, de legalább tudjuk, hogy használhatjuk, ha szükségünk van rá” – mondta a klub honlapjának nyilatkozva az edző.

A nyáron a holland AZ Alkmaartól igazolt 20 éves Kerkez Milos egyből gyökeret eresztett a „Cseresznyéseknél”: 15 Premier League-mérkőzésen és 3 Ligakupa-találkozón szerepelt. Túlnyomórészt a kezdőcsapatban kapott helyet. Kétszer is összecsapott Szoboszlai Dominikkal és a Liverpoollal, üzengettek is egymásnak... Legutóbb december 9-én játszott, végig a pályán volt, amikor a Bournemouth idegenben, az Old Traffordon 3–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

Kerkez a magyar válogatottban 2022 őszén debütált, összesen 13-szor szavazott neki bizalmat Marco Rossi szövetségi kapitány.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: AFP/Oli Scarff

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!