Szenzációs igazolás: BL-győztes szakember lett a pécsi klub sportigazgatója!

2024. január 17. 14:00

Meglátásai és szakértelme nagyot lendíthet az élvonalba vágyó csapaton.

2024. január 17. 14:00

Óriási átigazolást jelentett be hivatalos honlapján a Pécsi MFC, amely a tavaszi szezonra való felkészülés jegyében nemcsak erősítést jelentő játékosokra, de a szakmai háttért tekintve is kivetette a hálóját. Sikerült megállapodniuk az eddig tanácsadóként dolgozó Jámbor Lászlóval, így a neves szakember az NB II-es bajnokságban jelenleg 6. helyen tanyázó labdarúgócsapat sportigazgatójaként folytatja a pályafutását.

A külföldön is jól ismert, komoly tapasztalattal rendelkező szakember több mint három évtizede dolgozik a labdarúgásban, teljesítménynövelésért felelős szakemberként és erőnléti edzőként. Legnagyobb sikereit a holland Ajax Amsterdam futballcsapatával érte el, a bajnoki címek mellett BL-t, UEFA-kupát, Világkupát és európai Szuperkupát nyert is nyert az együttessel. Hollandián kívül aktívan tevékenykedett Szaúd-Arábiában, Monacóban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Törökországban, Üzbegisztánban, valamint Grúziában.

Venczel József; Zámbó Bence; Simon András; Gosztonyi András; Simon Ádám; Varga Roland; Szabó János; Halmai Tamás; Dunai Antal; Lukács József; Kenyeres Imre; Egervári Sándor; Pisont István; Bozsánt József; Jámbor László; Kiss Máté; Tak
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Jámbor korábban volt az MLSZ sportágfejlesztési igazgatója is, valamint a válogatottnál asszisztensedző. Együtt dolgozott a világ számos elismert edzőjével, többek között Leo Beenhakkerrel, Louis van Gaallal, Morten Olsennel vagy Ronald Koemannal, továbbá olyan nagyszerű trénerek munkáját is segítette, mint Bölöni László, Erwin Koeman és Sota Arveladze.

A csapatképen a 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmes magyar csapat, amelynek az MLSZ fejlesztési igazgatójaként Jámbor László is a tagja volt. A Gulácsi Péter, Korcsmár Zsolt és Koman Vladimir fémjelezte korosztály bravúrosan menetelt az egyiptomi tornán, amelynek végén Costa Rica együttesét múlta felül a harmadik helyért rendezett találkozón.

Fotó: Oláh Tibor/MTI

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2024. január 17. 22:02
Kókler,szélhámos. Rövid időn belül megbánják a pécsiek hogy oda vitték.
megfejtô
2024. január 17. 17:23
A pécsi labdarúgás ugyanolyan nagy szarban van, mint maga a város. Pedig Pécs az egy tuti jó hely. Egy vízióval és elkötelezettséggel megáldott polgármester kéne.
rugovics tibusz
2024. január 17. 15:52
Az elég erős túlzás, hogy neves szakember lenne, sosem hallottam róla.
cicologus
2024. január 17. 14:29
A Lokinál való dicstelen szerepléséről is írjatok.az ajaxnál a sérült játékosok rehabilitálásával foglalkozott.köze nincs a focihoz amikor a Fradi játszott az ajax ellen letagadta ,hogy tud magyarul,itt mocskoskodott.szélhámos szarházi senki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!