Eddig nem sürgették Szoboszlai visszatérését, de egyre nagyobb a nyomás

2024. január 14. 13:49

Az angol listavezető megmentője lehet a magyar középpályás.

2024. január 14. 13:49
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai unsuccessfully appeals for a penalty during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, north west England on December 17, 2023.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a decemberi hajtás után a január egy kicsit „pihentetőbb” az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában. Jól is jön ez a kis szünet a Premier League-ben Szoboszlai Dominiknak és az egész Liverpoolnak, amelyben az utóbbi időben többen kopogtatnak az orvosi szoba ajtaján, mint az Anfield játékoskijárójában.

Mint ismert, a magyar középpályás még január elsején, a Newcastle elleni bajnokin sérült meg, azóta a rehabilitációjára vagy éppen díjak átvételére koncentrál. Az újévi találkozót követően Jürgen Klopp a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elismerte, elkéstek Szoboszlai cseréjével.

Le akartuk hozni őt, ez volt a terv, de sajnos kicsit elkéstünk. Már érezte a térdét”

– erősítette meg a német menedzser.

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlain kívül Klopp egyelőre épp úgy nem számíthat Alexander-Arnold, Matip, Robertson, Thiago vagy Tsimikas játékára sem, de ősszel huzamosabb ideig Alisson, Jota és Mac Allister is helyet kért a maródiak listáján. A jelenleg zajló Afrika-kupa és Ázsia-kupa pedig Mohamed Szalaht és Endo Watarut tartja távol Liverpooltól – mivel az egyiptomi és a japán válogatott is esélyes a végső győzelemre, így a Vörösöknél nem igazán kalkulálhatnak velük a következő hetekben.

Ezt is ajánljuk a témában

Feladat pedig lesz bőven a Liverpool előtt, egy hét múlva újra felpörög az élet a gárda háza táján, a Bournemouth elleni bajnoki után a Fulham ellen a Ligakupa-elődöntőjének a visszavágója, majd a Premier League rangadói, a Chelsea és az Arsenal elleni találkozók következnek a programban. A klubnál eredetileg úgy terveztek, hogy már Kerkez Milos klubja ellen, január 21-én visszatérhet a pályára Szoboszlai, nem akarják azonban elkapkodni vagy siettetni a játékát, mert a türelmetlenség nagyobb bajt is okozhat.

Ezt is ajánljuk a témában

A mindig jól értesült Liverpool Echo szerint a combizomsérüléssel bajlódó magyar sztár visszatérése csak január 24-én, a Fulham elleni Ligakupa-mérkőzésen várható.

Benne van a pakliban, hogy már a Bournemouth ellen visszatérek, de nem akarunk semmit elkapkodni. Inkább kihagyok még egy meccset, ha ez kell, hogy magam mögött tudjam a sérülést és folyamatosan játszhassak!”

– erősítette meg Szoboszlai Dominik.

Miután a várakozások szerint Klopp a magyar játékos visszatérésére számíthat leghamarabb a sérültek közül, a kontinenstornák pedig egyaránt február 11-ig tartanak, így a szezon közepén megmentőként tekinthetnek a bajban kedvencükre a vörösök szurkolói.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Paul Ellis/AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. január 14. 17:13
Dominik meglehetősen közepes teljesítményt nyújtott idáig a Liverpoolban. Jó lenne, ha végre a magyar sajtó is az eufória után leszállna a földre, mert később annál nagyobb lehet a csalódás, ha netán többször is kispadozik majd.
Ugandai Bubu
2024. január 14. 15:42
Ez a szintű tömény, állami, a rákosista személyi kultuszt idéző magyarfoci-agitáció személyesen az NBIII-as Orbán parancsa, teljesen kizárt, hogy a mandarinernyikek ezt a bulvárfost maguktól, vagy akár Rogán ötletére böfögnék fel.
helyrerakosgat
2024. január 14. 15:29
"Mohamed Szaláht" Annyira szeretném megérni, amikor a Mandiner felvesz egy alsó tagozatos kisgyereket, aki ugyan csak négyes volt magyarból, de a nemzeti portál közhülyéivel ellentétben képes az idegen nevek helyes ragozására! Esküszöm, hogy pezsgőt bontok, amikor erről hírt kapok! Addig is fogadják legmélyebb megvetésemet a nemzeti újságírás utolsó, szarházi nyelvgyalázói!
pollip
2024. január 14. 14:25
A horvátok megcserélték a két elődöntő időpontját. Mivel a miénket 16:30-ról 18:30-ra tették, nagyon kiszúrták azokkal a magyar drukkerekkel, akik csak a magyar meccsre vettek jegyet. Félnek tőlünk! Remélem, jól elkalapáljuk őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!