Messiék otthonában Ronaldinho ellen lépett pályára Usain Bolt

2023. december 06. 17:14

Az egykori világklasszis rövidtávfutó ismét megmutatta, hogy labdával sem ügyetlen.

2023. december 06. 17:14
Dortmund, 2018. március 23.
Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai atléta, rövidtávfutó részt vesz a Borussia Dortmund német labdarúgócsapat nyilvános edzésén Dortmundban 2018. március 23-án. Az elõzõ évben visszavonult focirajongó 31 éves atléta már januárban jelezte, hogy szívesen részt venne a Dortmund edzésén. (MTI/EPA/Srdjan Suki)

Legendák Mérkőzése (Partido de las Leyendas) címmel rendeztek gálameccset kedden, amelyen többek közt a világ legsikeresebb rövidtávfutója, Usain Bolt is pályára lépett – vette észre az Index. Az Inter Miami stadionjában rendezett találkozón a főleg a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetséghez (CONMEBOL) tartozó országok visszavonult sztárjátékosaiból álló „Tangó” és „Szamba” fantázianevű csapatok csaptak össze.  

Ahogy a nevekből sejthető, az egyik együttes az argentinokra, a másik a brazilokra épült, de azért érkeztek játékosok más országokból is. Ott volt többek közt Ronaldinho, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Javier Zanetti, Carlos Valderrama, Ezequiel Lavezzi, és még lehetne sorolni. Mellettük néhány kivételes „vendégjátékos” is lehetőséget kapott, közéjük tartozott a jamaikai világsztár mellett például Gianni Infantino, a FIFA vezetője, és Chiqui Tapia, az Argentin Labdarúgó-szövetség elnöke. 

Utóbbi mindössze hét percet töltött a pályán, ekkor váltotta ugyanis a túlsúlyos sportvezetőt a visszavonult jamaikai sprinter. 

Usain Bolt mezén a 9,58-as szám szerepelt, utalva a százméteres síkfutás világcsúcsára. 

Bolt nem először adta tanújelét a labdarúgás iránti rajongásának, hiszen 2017-es visszavonulását követően szerette volna kipróbálni magát a labdarúgásban, és több klubnál – például a Borussia Dortmundál és a norvég Stromsgodsetnél – is próbajátékon vett részt. Sőt, egyszer leigazolta a Manchester United – igaz ugyan, hogy rövidtávú konraktussal és csak az utánpótláscsapatba – na de mégis! Egy ideje feladta, hogy labdarúgókarriert épít, ilyen gálamérkőzéseken azonban szívesen pályára lép. 

A meccs egyébként – ha ez érdekel bárkit is – a „Tangó” csapat 2-1-es győzelmével végződött. A nosztalgiára vágyók itt tekinthetik meg a mérkőzés összefoglalóját (Bolt pályára lépése 3:54-nél látható): 

Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!