Komoly feladat vár Szoboszlaira a Liverpool következő meccsén

2023. december 15. 17:29

A legutóbbi vereség után Klopp a hétvégén már nem kockáztat, hiszen ősi rivális érkezik az Anfield Roadra, amivel egyidejűleg fontos feladat vár a magyar középpályásra.

2023. december 15. 17:29
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Jürgen Klopp nem is titkolta: a sok sérült ellenére  a Royal Union SG elleni tét nélküli Európa-liga mérkőzésen elsősorban azoknak a fiataloknak szeretett volna bizonyítási lehetőséget adni, akik az őszi szezon eddigi találkozóin kevesebb lehetőséghez jutottak. Emiatt szorult a kispadra Szoboszlai Dominik, aki annak ellenére nem lépett pályára, hogy a Vörösök a 43. percben már vesztésre álltak. Beszédes, hogy a térdsérüléssel bajlódó Alexis MacAllister valamint Alisson Becker mellett a gólzsák Mohamed Szalah és a csapatkapitány, Virgil Van Dijk sem utazott az együttessel Brüsszelbe.

A rutintalan fiatalok – a 18 éves Ben Doak, a 19 esztendős Kaide Gordon valamint a 20 éves Luke Chambers, Conor Bradley és Jarell Quansah – nem is tudták megakadályozni az RSG sikerét, amely EL-csoportharmadikként akár a Ferencvárossal is összemérheti az erejét az Európa-konferencialiga playoff körében (a sorsolásra december 18-án, hétfőn délben kerül sor). 

Jelzésértékű, hogy 

Jürgen Klopp a Pool történetének legfiatalabb kezdőjét – mindössze 21,9 volt az átlagéletkor – küldte pályára a Lotto Parkban, 

a szakember azonban nem volt elégedetlen a liverpooli „kamaszok” teljesítményével.

„Teljesen felforgattam a csapatot, de elismerem: a változtatások, illetve azok mennyisége túl sok volt. Nem szokásom elíténi a fiatal tehetségeket, pláne, hogy nap mint nap tapasztalom az edzéseken: remek képességű játékosokról van szó! Az Union elleni tétmérkőzés remek tapasztalatszerzés volt számukra, hiszen mindannyian tudjuk: egyetlen karrier sem teljesedhet ki szenvedős meccsek nélkül, amelyeken harcolni és túlélni kell” – fogalmazott kellő önkritikával Klopp.

SZOBOSZLAI Dominik
Újabb gól(oka)t is várunk Dominiktól! Fotó: AFP/Peter Powell

A hétvégén az élen álló Liverpool egy klasszikus rangadót játszik, hisz a vörösök az ősi rivális Manchester Unitedet látják vendégül. Klopp nem tagadja, ez a meccs sokkal fontosabb számára, mint a hétközi kupameccs volt, hiszen egyrészt meg szeretné őrizni az első helyet, másrészt várhatóan mintegy 57 ezer lelkes drukker látogat ki az Anfieldre, ahol hosszú idő után megnyitják a lelátó felső karéját is.

Természetesen 

e meccsel kapcsolatban már nem is hazardírozik Klopp, a hírek szerint a Liverpool csapata a legerősebb kezdőjével áll fel, amelyben természetesen helyet kap újra Szoboszlai Dominik is. 

Nem véletlen, hogy a meccs előtti sajtótájékoztatón a német szakember elmondta, „az alkalomhoz méltó, különleges teljesítményt” vár játékosaitól: „Mindenkinek át kell érezni a nem mindennapi szituációt, és beleadni mindent – ezt várom el az összes játékosomtól”. Az előzetes infók alapján Szoboszlai Dominik egészen biztos, hogy visszatér a kezdőcsapatba, ez is igazolja, hogy Klopp mester tudatosan pihentette őt (is) a Manchester United elleni rangadó előtt. 

A derbi (a két város mindössze 45 percnyi autóútra van egymástól) egyértelmű esélyese a Liverpool, és nem csak a hazai környezet miatt. Az eddigi 16 bajnokin imponálóan teljesítettek, 11 győzelem és négy döntetlen mellett mindössze egyetlen vereség csúszott be, emlékezetes: a Tottenham otthonában azok után tértek haza pont nélkül, hogy Curtis Jones és Diogo Jota is a kiállítás sorsára jutott, ráadásul Luís Diaz érvényes gólját azért vonták vissza, mert a VAR és a játékvezető egyszerűen félreértette egymást...

Jürgen KLOPP
Jürgen Klopp a Manchester United ellen már nem hazardírozik Fotó: EPA/Daniel Hambury

Az a tény is a liverpooliak esélyeit növeli, hogy legutóbbi 16 tétmeccsükön egyaránt betaláltak, és a manchesteri csapat – amellett, hogy a bajnokságban is árnyéka önmagának – a Bajnokok Ligája csoportkörében is az utolsó helyen végzett.

Az pedig már a magyar szurkolók óhaja is, hogy a 'Pool 17. tétmeccsén is több gólt láthassunk – és közülük legalább egyet Szoboszlai Dominik szerezzen. Vagyis komoly feladat vár a magyar középpályásra, ha minden elvárásnak meg szeretne felelni. És alighanem ez is lesz a szándéka a magyar klasszisnak. 

Nyitókép: AFP/Neil Hall

 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. december 15. 19:49
Dominik ha térdepel sikerülni fog
gyaloggos
2023. december 15. 19:03
SEMMI baj nem volt ezzel, a POOL így is csoportelső.
Squalline
2023. december 15. 18:54
Rúgjon gólt Szobi, kívánom neki. Biztos nagyon készül rá. Kemény meccs lesz. A united tuti fel lesz paprikázva. Kritikán aluli szezonkezdés, azután megemberelték magukat, és lassan azt hitték, csak rendben lesznek. De megint "égnek" az utóbbi meccseken, a bournemouth elleni bukta különösképp fájó volt. Ha most megint beeégnek, nekik annyi. Pool szempontból jobb lenne egy "kényelmesebb" united, de tuti nem az lesz. Szó szerint meg kell nekik dögleni, hogy retusáljanak a nimbuszukon. Márpedig hiába a gyengélkedés, a united jó és erős csapat, benne van, hogy az alvó óriás kicsit feleszmél. Amúgy hasonló a helyzet,aminek a pool is mutatja jeleit. Gyermeteg alkalmi kihagyások hátul, a csatárok meg egyszerűen nem rúgnak be semmit, ami kompenzálná ezt. Ellenben a poolnál a szerencse és középpálya ezt még le tudta eddig hozni. Nagy csata lehet ez, a történelemről meg nem is beszélve. Ilyen meccs előtt bármelyik edző örülne ha van egy Szoboszlaija. Meglátjuk, lesz-e ok örömre.
mzperixx
2023. december 15. 18:19
„A legutóbbi vereség után Klopp a hétvégén már nem kockáztat“ A legutóbbi meccsen sem kockáztatott semmit, mivel tét nélküli meccs volt. Ezért játszatott Klopp egy utánpótlás csapatot, lehetőséget adva nekik, hogy tapasztalatot szerezzenek. Az első csapatot pedig pihentette. „Emiatt szorult a kispadra Szoboszlai Dominik” Szoboszlai nem „szorult” a kispadra, hanem ott pihent. „e meccsel kapcsolatban már nem is hazardírozik Klopp” Hazardírozni akkor lehet, ha van tét. A csütörtöki meccsnek nem volt tétje, semmiféle hazardírozás nem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!