Szoboszlai csapattársa közleményben üzent az emberrablóknak, akik fogva tartják apját

2023. november 06. 13:57

Díaz szüleit október 29-én rabolták el gerillák a kolumbiai kisvárosban, Barrancasban.

2023. november 06. 13:57

Luis Díaz, a Liverpool kolumbiai csatára nyilvánosan kérte arra az emberrablókat, hogy engedjék szabadon édesapját.

Szoboszlai Dominik dél-amerikai csapattársa a vasárnapi, Luton elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen (1-1) üzent az emberrablóknak, miután megszerezte együttese egyenlítő gólját. A felemelt meze alatt viselt pólón volt olvasható a felirat: „Libertad Para Papa” („szabadságot az apámnak”), majd a játékos az Instagram-oldalán is megismételte felhívását. Ezt írta a futballista:

„Ma nem a játékos, hanem Lucho Díaz, Luís Manuel Díaz fia beszél. Mane az apám, keményen dolgozó ember, a család támasza, és most elrabolták. Arra kérem az ELN-t, hogy a lehető leghamarabb engedjék szabadon apámat, a nemzetközi szervezeteket pedig arra, hogy járjanak közben a szabadságáért. Minden másodperccel, minden perccel nő az aggodalmunk; anyám, a testvéreim és én kétségbe vagyunk esve, gyötrődünk, nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnánk, mit érzünk. Ennek a szenvedésnek csak akkor lesz vége, ha hazatérhet. Könyörgöm, hogy azonnal engedjék szabadon, tiszteletben tartva a sérthetetlenségét, és a lehető leghamarabb véget vetve ennek a fájdalmas várakozásnak. A szeretet és az együttérzés nevében kérjük, gondolják át a cselekedeteiket, és hagyják, hogy visszakapjuk őt.”

Ezt is ajánljuk a témában

Díaz szüleit október 29-én rabolták el gerillák a kolumbiai kisvárosban, Barrancasban, miután megálltak egy benzinkútnál. Később a hatóságoknak sikerült kiszabadítaniuk a futballista édesanyját, az apa azonban továbbra is fogoly.

A 26 éves csatárnak a vasárnapi volt az első fellépése a Liverpoolban az emberrablást követően. Azóta két mérkőzést kihagyott, és vasárnap csereként lépett pályára. Angol csapatában 2022 óta játszik, a kolumbiai válogatottban 2018 óta 43 alkalommal szerepelt.

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: JUSTIN TALLIS / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. november 06. 17:23
Milyen férgek vagytok ti, akik ilyen hír hallatán poént csináltok a dologból. Szégyeljétek magatokat! Majd emlékezzetek erre, mikor szükségetek lesz a segítségre, mert hogy lesz, az biztos. Minden embernek vannak nehézségei és mindegy, hogy Orbánt vagy szarcsótányt imádja!
nemmondom
2023. november 06. 15:06
Szoboszlai nem tud üzenni?
Tommaso
2023. november 06. 14:43
Na ezért nem lettem jól kereső hires focista.
antallmiki
2023. november 06. 14:40
Friss hír: Szoboszlainak nőtt a lábszőre!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!