Rossi: Orbán Viktor ért a focihoz, de nem próbált meg rám nyomást gyakorolni

2023. november 15. 16:12

A szövetségi kapitány a bolgár meccs körüli cirkuszra utalva kijelentette, „nagyon belefáradtam már abba a rengeteg fizikai és szóbeli erőszakba”.

2023. november 15. 16:12

Terjedelmes interjút adott nemrég a Magyar Narancsnak Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

Az olasz származású trénert, aki nemrég magyar állampolgársági esküt tett többek között arról kérdezték, hogy kellett-e neki vizsgát tennie. Rossi erre azt válaszolta, hogy egyszer az MLSZ elnöke, Csányi Sándor megkérdezte, szeretne-e magyar állampolgár lenni. „Természetesen igent mondtam, hiszen 

ez óriási megtiszteltetés a számomra”. 

Majd azzal folytatta, hogy meg kellett tanulnia az esküt, amit elmondott. „Ennyi volt, sajnos nem beszélek magyarul, leszámítva persze pár szót. (...) Ez a legnagyobb gátja az igazán magyarrá válásomnak” – jelentette ki.

Beszélt arról is, hogy bárhova megy Magyarországon, jól érzi magát, „és ez főleg az emberek miatt van, akik mindig és mindenhol kedvesek velem. 

A 2021-es Európa-bajnokság óta olyan légkör vesz körül, amit nehéz szavakkal leírni. 

A válogatott körüli atmoszféra olyan, hogy nagyon jó most a részének lenni” – jelentette ki. 

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor ért a focihoz

A lap felidézte, hogy a szövetségi kapitány többször is találkozott Orbán Viktorral. Ezekkel a találkozókkal kapcsolatban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen benyomást tett rá a magyar miniszterelnök. Rossi erre azt felelte, hogy „több alkalommal is volt szerencsém vele futballról beszélni, és azt kell mondjam, 

ért a labdarúgáshoz. 

De ettől függetlenül ő sem próbált rám nyomást gyakorolni soha. Ezeknek a „nagyfiúknak” a hozzáállása felém mindig abszolút fair és tiszteletteljes volt. És ahogy korábban is mondtam: Orbán Viktor sokkal jobban ért a futballhoz, mint én a politikához” – szögezte le.

Arra is kitértek, hogy Bulgária szurkolói tüntetés miatt nem mer szurkolókat engedni a meccsére, de általában véve is úgy tűnik, mintha erősödne a focihuliganizmus.  Erre a szövetségi kapitány úgy reagált, hogy szerintem ez a kormányokra és az UEFA-ra tartozik. „De az biztos, hogy az nem elfogadható, hogy egy szövetséget, legyen az magyar, bolgár vagy olasz, megfenyeget pár ember azzal, hogy meccs alatt elárasztják a pályát és félbeszakítják az egészet. Ilyet nemcsak a futballban, hanem más területeken sem fogadhatunk el.

Nagyon belefáradtam már abba a rengeteg fizikai és szóbeli erőszakba, amit látok magam körül”

 – hangoztatta.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy barátja étterme hozta Magyarországra

Az interjúból az is kiderült, hogy igaz a legenda, mely szerint egy budapesti olasz étterem miatt került Magyarországra. Elmondta, hogy „egy jó barátom Budapesten nyitott éttermet a 2000-es években, és amikor másodszor látogattam meg 2011-ben a feleségemmel együtt, rábeszélt, hogy keressem meg a Budapest Honvéd akkori sportigazgatóját. Emlékszem,

 egy hétre jöttünk Budapestre, és akkor vettem fel a kapcsolatot a klub vezetésével. A következő nyáron már Budapesten dolgoztam. 

Egyébként az étterem most is nyitva van, a Millennium da Pippo az” – nyilatkozta Marco Rossi.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alice
2023. november 15. 21:02
Mi ez a sok fanyalgás a tisztelt kommentelőtársak részéről? Én inkább drukkolok és buzdítok: hajrá Magyarország, hajrá magyarok, hajrá, fiúk!!! Önök is tegyenek így!
zsocc44
2023. november 15. 18:50
Ja, ha már… az MLSZ statisztika szerint az átlag nézőszám 3700, 2025-re talán 4500 lesz a magyar bajnokságban. Tízezres stadionok? Tényleg elengedhetetlen!
zsocc44
2023. november 15. 18:48
Semmi gond, csak nem értem miért büszke a 2021-es EB szereplésre? 1964 az utolsó EB érem (bronz). Azóta a kijutás is csoda.
Töki
2023. november 15. 18:05
Orbánfóbiás kutyák úgy jöttek erre a cikkre, mint tyúk a takonyra! :))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!