Marco Rossi pezsgőt bonthat – ez ám az örömhír!

2023. november 27. 06:02

Ami jó Magyarországnak, a Németországba készülőknek a legkevésbé. Tovább erősödik nemzeti csapatunk. Szoboszlai Dominik is reagált!

2023. november 27. 06:02
ROSSI, Marco; CH. GÁLL András
P. Fülöp Gábor

Mint a Mandiner is beszámolt róla, számos kulcsjátékosát volt kénytelen nélkülözni októberben és novemberben Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Sorra dőltek ki az alappillérek: Willi Orbán a védelemből, Varga Barnabás és Sallai Roland a támadósorból, s akkor még nem említettük a klubjukban keveset vagy egyáltalán nem játszókat. Ehhez képest októberben hazai pályán – akkor még a Sallai-Varga kettőssel – a szerbeket 2-1-re győztük le a belgrádi szintén 2-1-es sikerünk „visszavágóján”, majd kétgólos hátrányból mentettünk fontos pontot Litvániában (2-2). Novemberben a valahol Bulgáriában elért 2-2 már biztos Európa-bajnoki kijutást ért, amit megkoronázott a Montenegró elleni 3-1-es diadal a Puskás Arénában. 

Ezt is ajánljuk a témában

Csupaszív harcos tért vissza

A mieink szakvezetése hosszú ideje nem számolhat olyan korábbi meghatározó játékosokkal, mint Gulácsi Péter, Kleinheisler László és Schäfer András. Utóbbi ikonikus figurája a 2021-es Európa-bajnoki szereplésünknek, a felkészülés során játszotta be magát a csapatba (Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik sérült volt), a kontinensviadalon mindhárom mérkőzésünkön a kezdőcsapatban kapott helyet, az ő góljával (fejes 17 méterről Manuel Neuer kapujába) vezettünk másodszor Münchenben, majd sirattuk a számunkra kiesést okozó 2-2-es döntetlent Németországban. A válogatottban 22 mérkőzésen 3 gólt jegyző védekező középpályás 2022 őszi, első komolyabb sérüléséig alapember volt.

ROSSI, Marco; Schäfer András
München, 2021. június 23. Schäfer András (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2
MTI/Kovács Tamás

Schäfer András visszatért! A minap még csak arról posztolt, hogy hosszas kálváriája után elkezdte a labdás edzéseket, a hétvégén már a cserepadra is leült klubjánál, az Union Berlinnél. S nem csak oda ültette maga mellé Marco Grote megbízott vezetőedző az Augsburg elleni hazai Bundesliga-mérkőzésen, hanem egygólos hátrányban be is vetette a 67. percben, s a 88.-ban a régi motoros Kevin Volland révén ki is egyenlített a csapata (1-1), amely sorozatban 9 vereség után szerzett pontot.

A 24 éves magyar középpályás fél év után játszott ismét a német első osztályban, időközben a sajkacsontját és a sérvét is megműtötték és tavaly késő ősszel is bajlódott a talpával, lábfejével. 

Az előző idényben 212-, a 2023-2024-esben 147 napot mulasztott. Csak a klubjában 41 mérkőzést, a válogatottban a teljes idei esztendőt, az összes Eb-selejtezőt kihagyta.

Népszerű „csávó”

A nagy visszatérésről a közösségi médiában „A Csávó visszatért” (The Dude abides) megjegyzéssel tett közé képeket. A pályán kőkemény, azon kívül humoros Schäfer korábban például Szoboszlai Dominikkel viccelődve annyit írt: „Szosbozlai” – utalva arra, hogy a elírták a legdrágább magyar futballista nevét az új liverpooli mezén. 

A jókívánságok sem maradtak el. A válogatott csapatkapitánya, az angol Liverpool alapembere, Szoboszlai Dominik – aki az előző kiírásban még a német bajnokságban lipcseiként küzdött Schäferrel és az Unionnal – egy szívecske kíséretében kívánt jó reggelt („Guten Morgen”) amolyan ébresztőt fújva. A nemzeti csapatból Loic Nego, Szappanos Péter és Németh András is lájkolta a bejegyzést, amelyet több ezren kedveltek.

Máris nagy meccsei lehetnek

Schäfer András korábban úgy nyilatkozott, hogy nem sietteti az újbóli visszatérését, ugyanakkor szeretne még idén pályára lépni a legrangosabb európai kupasorozatban. Ugyanis hiába vette ki a részét (16 Bundesliga-meccs) az Union Berlin előző szezonbeli meneteléséből, ami bajnoki 4. helyezést és Bajnokok-Ligája csoportkörös szereplést ért, eddig nem élvezhette ennek gyümölcsét. Csapata – immár az éppen sérült Európa-bajnok olasz Leonardo Bonuccival a soraiban – sorra játszotta a mérkőzéseket, s óriásit zuhant: 15 meccse nyeretlen, kieső helyen szerénykedik a bajnokságban és a BL-ben is. Utóbbi nem akkora tragédia a Real Madrid, a Napoli és a Braga társaságában, inkább a 4 találkozón szerzett 1 pont a fájó. Pedig a Napoli otthonában 1-1-et ért el az Union, amely a többi meccsén mindig egy góllal maradt alul. 

Schäfer álma, a Bajnokok-Ligája szereplés idén már nem jöhet össze: korábban nem nevezték a BL-keretbe!

Az Union szerdán Portugáliában a Braga ellen, december 12-én hazai pályán a Real Madriddal szemben mutathatja meg magát. Schäfer a német bajnokságban (szombaton például a Bayern München otthonában) bizonyíthatja azt, hogy valóban felépült. S, ha végre lesz egy jó tavasza, maradhat Németországban, ahol ezúttal továbbjutást ünnepelne az Európa-bajnokságon Magyarország színeiben!

Igazi világsztár is lehetett volnaz Union Berlin új vezetőedzője: sajtóhírek szerint a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi klasszis támadója, Raul González is jelölt volt a kispadra. A vezetőség végül vasárnap Nenad Bjelicát nevezte ki a nehéz helyzetben lévő csapat élére. Az 52 éves horvát szakember jól beszél németül, játszott a Kaiserslauternben is. Edzőként hazájában az Eszék mellett a Dinamo Zagrebet irányította és dolgozott a Austria Wiennél, október közepéig pedig a török Trabzonsport vezette.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert


 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. november 27. 18:44
KAPITÁNY úr! AZT a NAPOLIT azért GONDOLJA ám meg alaposan ! ENGEDJE át CONTE -nak azt a padot, SOKKAL jobban jár, ha marad a MAGYAR VÁLOGATOTT szövetségi kapitánya!
akkor ki
2023. november 27. 18:24
Olvasgatok itt ott amott és azt olvasom a sorok között, hogy már nem a VB -n való szereplés a cél Májsztró?! Az EB szereplés után a fél csúcson hagyná itt szeretett országát Májsztró?! El a kezekkel Rossitól Nápolyi hiénák! Ott van Conte vagy Bognár Gyuri! Májsztró, majsztró, a pénz, mi???!!!
zsocc44
2023. november 27. 17:17
Ősi indián bölcsesség! “A porrá tört medve here, csak akkor teszi igazam gyorssá a harcost, ha a medve még él!” Vagyis ne igyunk a medve bőrére ennyire előre.
backsplash
2023. november 27. 16:45
Azért Dibusz rendesen kezelte a hiányos védelem miatti problémákat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!