Sportközgazdász: Ha Szoboszlai Dominik lehúz tíz évet a Liverpoolban, legenda lesz

2023. szeptember 02. 17:50

Szabados Gábor szerint a játékos sikere valóban azt mutatja, van valós esély magyar embernek eljutni a csúcsok csúcsára.

2023. szeptember 02. 17:50

Szoboszlai Dominik „jókor van jó helyen” – mondta az InfoRádióban Szabados Gábor sportközgazdász. A Liverpool a szakember szerint egy „világmárka”, és minden egyes mérkőzés emeli a magyar játékos értékét. „Ugyanaz a teljesítmény más polcon van a Premier League-ben, a Bundesligában vagy a Serie A-ban” – mondta. 

„Az biztos, ha Szoboszlai Dominik itt lehúz tíz évet, akkor valóságos legenda lesz,

ez pedig a futballhírességek csarnokának legmagasabban lévő vitrine” – tette hozzá. A spotközgazdász arról is beszélt, hogy  „ sportot szerető közvélemény, a szülők, a gyerekek valóban figyelnek rá. Azáltal, hogy eljutott egy játékos a Premier League-be, a világ egyik legnagyobb futballmárkájához, ez óriási hatással van. Valóban azt mutatja a szülők és a gyerekek számára, hogy

van valós esély magyar embernek eljutni a csúcsok csúcsára.

Ennek hatása felbecsülhetetlen.”

Arra a kérdésre, hogy minek köszönhető Szoboszlai sikere azt válaszolta, hogy nagyon tudatosan építették az ő karrierjét. Érdemes követni, hogy lépett egyre feljebb, egyre komolyabb csapatokhoz. „Nem az volt a cél, hogy egyből a Barcelonában futballozzon. Salzburg, Lipcse, Liverpool. Ez is egy nagy tanulság” – fogalmazott.Szabados Gábor arra is kitért, hogy a magyar akadémiai rendszer szervezettségét és infrastruktúráját tekintve az egyik legjobb Európában. Minden adott ahhoz a magyar akadémiai rendszerben, hogy ha van egy tehetség, abból komoly játékos legyen. Ugyanakkor két problémát is kiemelt, kevesen vagyunk, kevés a gyerek, korlátozott a tehetségek száma, a másik pedig, a közeg, amely körül veszi a gyereket a a szülők részéről, a versenyrendszerben, a magyar közegben.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. szeptember 04. 01:32
vagy, előbb elmegy, Szaud-Arábiába .... 50 milliárdos fizetésért, ő is .. ;-)))
akkor ki
2023. szeptember 02. 21:07
Ugyan, ugyan! Amit most művel a pályán a PL-ben, magyar szívvel és aggyal már most legenda, nemzetközileg elég lesz 3-5 év! Így lesz!
need-info
2023. szeptember 02. 19:25
A mai focistákat elég gyakran veszik-adják, szóval 10 évet erősnek érzem.
Lord Vader
2023. szeptember 02. 18:54
Tíz év sem kell ahhoz, hogy egy játékos legendává váljon. Ronaldónak elég volt 5 év Manchesterben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!