Villámrajtot vett az Inter a Milan ellen, két gólos előnnyel várja a visszavágót a BL-elődöntőben

2023. május 10. 19:25

A városi derbi műfaj legtökéletesebb példánya: Bajnokok Ligája végjátékában oda-visszavágón, ugyanabban a stadionban találkozik az Inter és a Milan, hogy az egyikük döntőbe jusson a kegyes sorsulású surranóágról. Az első meccsen az Inter negyed óra alatt két gólos előnybe került.

2023. május 10. 19:25
null
Balázs Boldizsár

Míg a másik elődöntőben Európa két legerősebb csapata küzd, a mai elődöntőben két olyan csapat találkozott, akikre igen nagy szüksége lenne az európai labdarúgásnak. Hogy a hagyományaikhoz méltó eredményeket a játékerejüknek, és ne a sorsulásuknak (a másik ág negyeddöntős kiesői is erősebb csapatnak számítanak a széles konszenzus szerint) köszönhessék.

Ha a Milan, ha az Inter jut majd döntőbe, hatalmas érzelmi és pénzügyi lökést kap a visszazárkózáshoz. És ha nem a Real Madrid, hanem a Manchester City lesz az ellenfél, akkor a döntőbeli klubok történelmi rangkülönbsége olyan tartást adhat, hogy a sorozat egyik legnagyobb meglepetésgyőztese kerülhet ki a kettős derbiből.

Bajnokok Ligája-elődöntőben legutóbb 2003-ban találkozott a két klub. Akkor egy végtelen faramuci helyzet állt elő. Mindkét meccset természetesen a San Siróban játszva egy 0-0 és egy 1-1 után az döntött, hogy ki melyik meccsen volt papíron a pályaválasztó. A Milan végül a sorozatot is megnyerte.

A legutóbbi Milan-Inter BL-párharc a 2005-ös negyeddöntőjük, amely minden idők egyik legerősebb sportképével vonult be a történelembe.

A kép fotósa Stefano Rellandini, aki a napokban elmondta, hogy az ikonikus pillanat csak rövid másodpercekig tartott. Csak egyetlen kép készült, minden példány az ő munkája.

Bár a Milan a sorozat második legeredményesebb klubja, Stefano Pioli csupán a harmadik vezetőedző, aki Bajnokok Ligája-elődöntőben vezeti őket. Fabio Capello és egykori játékosa, Carlo Ancelotti után.

A párharcban halvány esélyesnek inkább az Internazionalét tartják, elsősorban a szinte összes európai klub címerét már végigcsókoló kulcsember, Lukaku felívelő formájának köszönhetően.

Tudosításunk:

Vége! Lelkes, hajtós meccsen

villámrajtot vett az Inter, és elég jelentősnek tűnik az előnye, ha azt vesszük tekintetbe, hogy egy darab kaput eltaláló lövésen tartották a Milant.

A meccs technikai színvonala és tempója nem volt hasonlítható sem a tegnapi Madrid-City elődöntőhöz, de két meccs az európai klubfoci talán legikonikusabb stadionjában, a San Siróban aligha hagyhat bárkiben hiányérzetet.

90. perc: Az első kaput eltaláló lövés Milan részről. A csere Pobega lő középre középgyengén egy lekészített labdát 18 méterről.

77. perc: Olyan furcsa döntés a párharcban nem születhet, mint 2003-ban egyébként:

az idegenbeli gólok szabályát már eltörölték az európai kupasorozatokban. Tehát az, hogy az Inter-vezetés hivatalosan 0-2 vagy 2-0, nem jelent különbséget.

74. perc: Az Internek jó ideje láthatólag elég az eredmény, de most egy Lukaku akcióval eljutnak a kapuig. Cselsorozatnak is hívhatnánk, de inkább mozgással kombinált labdafedezéses lenne a pontos. 

63. perc: Kapufa! A szintén világbajnok csatár, a francia Giroud ugyanolyan pontosan és jó ütemben készít elő, mint Gündogan tegnap. A Milan agya, Tonali viszont még nem akkora világklasszis, mint a Cityé, de Bruyne: az olasz középpályás a kapufára küldi a lövését.

31. perc: Tizenegyes? Nem. Az Inter világbajnok argentin csapatkapitánya, Lautaro Martínez gyönyörű levétel után nagy cselt csinál meg két ember között, de ahelyett, hogy folytatná, feldobja magát. A spori megvette a mutatványt, befújta a büntetőt, de aztán a VAR segített. Teljes logikai baki: Martínez nem kapott sárga lapot.

11. perc: Hihetetlen, 0-2! Lautaro Martínez ritka bölcseséggel enged el egy passzt, így Henrih Mhitarjan jut el két ember között a tizenegyespontig, és lő a léc alá.

8. perc: GÓL! 0-1. Inter-szöglet, Calhanoglu végzi. Edin Dzeko kapásból vágja be hat méterről.

Az összeállítások:

AC Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Théo Hernandez – Tonali, Bennaszer (Junior Messias, 19.) – Saelemaekers, Krunic, Brahim Díaz – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
Internazionale: An. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco – Lautaro Martínez, Dzeko. Vezetőedző: Simone Inzaghi

Nyitókép: Romelu Lukaku és Sandro Tonali az idei bajnoki Derbi della Madonninán.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szgbj
2023. május 11. 08:43
Az UEFA surranóág tervezésének remek példája.
fraktoaster
2023. május 11. 06:45
Egy kupasorozatban előrejutni 50% tudás (Real Madrid és Man City) és 50% szerencse (AC Milan és Inter).
Reggina84
2023. május 10. 23:29
Pazza Inter amala!
kisgul
2023. május 10. 21:53
Melyik Milánói gárda SURRAN be a döntőbe? Ezt az idióta firkászt már tegnap óta ki kellett volna baszni a manditól! Mi az , hogy surran? van egy titkos ajtó, ahol csak úgy be lehet surranni? Az eszem megáll ezen a nívótlan címeken!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!