Nem okozott gondot lehozni a visszavágót az Internek a Milan ellen, BL-döntőt játszhatnak

2023. május 16. 20:50

Az Inter 2-0-s előnyből különösebb izgalmak nélkül harcolta ki a Bajnokok Ligája döntőjét a Milan ellen, egy 1-0-s győzelemmel.

2023. május 16. 20:50
null
Balázs Boldizsár

Mind az egymás elleni idei eredmények, mind a forma, mind a 2-0-s Inter-előny, és a tény, hogy a kék-fekete csapat lényegesen összeszedettebben játszik a kupasorozatokban az Inter Bajnokok Ligája-döntőbe jutását vetítették elő a BL-elődöntő visszavágója előtt. 2010 és José Mourinho után először juthattak döntőbe.

Ami a Milan mellett szólhatott volna, az egyrészt a portugál kulcsember, Rafael Leão visszatérése volt. Másrészt az, hogy hiába veszített előző héten papíron otthon a hétszeres győztes, ez a már eltörölt idegenbeli gólszabály miatt sem számít, és azért sem, mert tulajdonképpen a visszavágón sem lesznek idegenben.

Tudósításunk:

A kezdőcsapatok:
INTER: An. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco – Lautaro Martínez, Dzeko. Vezetőedző: Simone Inzaghi
MILAN: Maignan – Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez – Tonali, Krunic – Messias, Brahim Díaz, Leao – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli

Vége. A Milan először esik ki olasz csapat ellen európai kupában. Az Inter játszhat a döntőben. Bár az esélyes mindenképp a másik, holnapi elődöntő továbbjutója lesz, ők lehetnek az első csapat a 2002-es Real Madrid óta, akik mezszponzor nélküli, tiszta mezben ülnének fel Európa trónjára.

74. perc: Eldőlt. 0-1. Három gólos előnyben az Inter, negyed óra alatt kéne ezt ledolgoznia annak a Milannak, amely ez előtt az elmúlt három egymás elleni meccsen sem rúgott gólt. A csapatkapitány Lautaro Martínez lőtte BL-döntőbe az Intert, az ötös sarkáról.

60. perc: A második félidő első negyed órája a darálásé volt. A hangulat viszont továbbra is fokozhatatlan a világ egyik legikonikusabb stadionjában.

39. perc: Calhanoglu távoli szabadrúgását az ötösön még meg is csúsztatja egy Inter-játékos, de Maignan félelemetes reflexszel véd. Közel járt hozzá az Inter, hogy eldöntse a párharcot.

38. perc: Leao ellép szélen, jó ritmusú futás végén eljut majdnem az ötös szélig a labdával, de mellégurít a hosszút célozva.

30. perc: A Milan most már nem tudja beszorítani az Intert, jellemzően a piros térfélen folyik a játék.

13. perc: 8 méterről, szintén tisztán az Inter sem tud gólt lőni, a Milan-kapus Maignan reflexe félelmetes. Mindegy, mert lessel indult az akció.

11. perc: Tonali rohant végig a fél pályán labdával, tökéletesen centerezik az alapvonalról vissza, Brahim Díaz 10 méterről nem tudja eltenni, Onana visszaér hatalmas bravúrral.

10. perc: Nyom a Milan, de helyzete eddig csak az Internek volt, az Maignan védte. 

A hangulatra nem lehet panasz:

 

Nyitókép: Edin Dzeko hozta előnybe az Intert az odavágón.
Fotó: Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marhajó!
2023. május 17. 07:20
Brutálisan csúf focit játszanak az ébencsatáraikkal, az Inter egy kicsit jobb, de mindkettő unintelligens, RANDA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!