Ezúttal egy meccsen belül mutatta be a feltámadás-mutatványt a Real Madrid – először kapott ötöt otthon a Liverpool

2023. február 21. 21:55

Pazar színvonalú meccsen 5-2-re nyert idegenben a Real Madrid a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő odavágóján. Hiába vezettek a hazaiak kettővel, történetük egyik legsúlyosabb vereségébe szaladtak bele.

2023. február 21. 21:55
null
Balázs Boldizsár

A meccs egetverő színvonalon indult, amely aztán végig ki is tartott. Már a negyedik percben előnyhöz jutott a Liverpool, egy paradés akciót követően. Mo Salah tekert középre három védő között, és az uruguayi támadó Darwin Núñez félfordulat közben tökéletes ütemben húzta át sarokkal a labdát Curtois kapus mellett.

Tíz perccel később már kettővel ment a hazai csapat. A tavalyi Bajnokok Ligája döntőt védéseivel egészében meghatározó, tulajdonképpen el is döntő Curtois visszaadott valamicskét a Liverpoolnak: egy hazaadásba belegabalyodott, noha a felé közelítő Mo Salah nagy nyomás alá sem helyzte őt. Elpattant a labda, Salah pedig könnyedén passzolta a kapuba.

A 2-0-s eredmény sem jelentette azt, hogy a Madrid pályán nincs, de

a Liverpool a szezonbeli talán legjobb húsz percével rukkolt elő.

A csapatkapitány, Jordan Henderson pedig nem csak ebben az időszakban, hanem az egész első félidőben is élete legjobbjának közelében játszott.

A huszonegyedik percben Vinícius villant zseniálisat. Ő is három védő között kavargatott a tizenhatos sarkánál, mint Salah az első livepooli gól előtt, ám ő nem egy tökéletes passzt, hanem egy teljesen váratlan lövést választott, amivel megtalálta azt a labdaátmérő plusz három-négy centi széles folyosót, ami a kapu oldalába vezetett.

A játék színvonalára jellemző, hogy három gól esett a huszonötödik percig – és egy szem szabálytalanság. 

A harminchatodik percben a liverpooli kapus, Alisson visszaadta a potyagólt: a rárontó Viníciusba rúgta a hazagurítást, akiről a kapuba pattant a labda. Vinícius a teniszben megszokott "vedd el az időt az ellenféltől"-elvet használta tökéletesen: már akkor a kapust rohamozta, amikor a védő még csak lendítette a hazapasszhoz a lábát. 2-2 a félidőben. 

A második félidő második percében Modric egy oldalsó szabadrúgást végzett el tökéletesen: Militaonak gyakorlatilag csak bele kellett frontálisan szaladni a labda útjába, hogy gólt fejeljen. Tíz perc múlva Rodrygo ért szédületes sebességgel utol egy hosszú labdát, majd addig külsőzgettek háromszögekben, míg Benzema egy kacska belsős tekeréshez jutott, ami védhetetlenül pattant meg.

A hatvanhetedik percben Benzema megrúgta a második gólját is. Modric kirobbant a védelmi vonalból egy labdáért, el is csípte. Ketten próbálták földre vinni, de a harmincnyolcadik évében járó zseni mindkét tíz évvel fiatalabb, húsz kilóval nehezebb emberről úgy ment tovább, hogy még használta is a lendületüket a továbbhaladáshoz, miközben lesodródott róluk. Az ellentámadás végén Benzema a példaképét, a brazil Ronaldót idéző mozdulattal fektette el a kapust, és csavart a felsőbe.

Ezzel be is állt a 2-5-ös végeredmény. Innentől a Real gurigázott. Volt, hogy percekig nem ért a labdába liverpooli, a maroknyi madridi tábor pedig minden passznál olézott.

A liverpooli tábor pedig tapssal tisztelte meg a lecserélt Benzemát és Modricot is. Mindketten Aranylabdásként játszottak.

Először kapott ötöt a Liverpool otthon európai kupameccsen, és csak egy olyan feltámadás menthetné meg, amiből évtizedente három esik. Az évtizedre jutó kvótát lehet, hogy egy szezon alatt ellőtte tavaly – csak éppen nem a Liverpool, hanem a Real Madrid.

A nap másik meccsén a Nápoly 2-0-ra nyert Frankfurtban.

Nyitókép: A Real Madrid örülhetett. Fotó: Paul Ellis / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2023. február 22. 18:28
Ez egyenes kieséses szakasz, szóval a bunda vádjával nem röhögtetném ki magam, névtelen kolléga...
counter-revolution
2023. február 22. 18:28
Nem semmi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!