Nem volt hajlandó felvenni a szivárványos karszalagot a Feyenoord muszlim csapatkapitánya

2022. október 17. 20:19

Vallási okokra hivatkozott.

2022. október 17. 20:19
null

Orkun Kökcu, a Feyenoord holland születésű török labdarúgója a hétvégén megtagadta, hogy az Eredivisie, azaz a holland első osztály legutóbbi mérkőzésén felvegye a szivárványos csapatkapitányi karszalagot. A csapat végül 3–1-re legyőzte az AZ Alkmaart, ám a csapatkapitány végül az osztrák Gernot Trauner lett.

– idézte a sportolót az NSO.

A játékos kijelentette, vallástól, származástól és nemi hovatartozástól függetlenül mindenkit tisztel, úgy vallja, hogy mindenki szabad, és mindenki azt tehet és érezhet, amit akar.

– közölte a 21 éves labdarúgó, majd azzal folytatta, kényelmetlenül érzi magát, ha ez a karszalag van rajta meccs közben. Azzal fejezte be nyilatkozatát: reméli, hogy a vallása miatt hozott döntését tisztelet övezi majd. 

A nyitóképen a Freiburg játékosának, Christian Günternek szivárványos kapitányi karszalagja látható. Fotó: Ina Fassbender/ AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2022. október 19. 19:28
Ismerve ezt szélsőbalos narkós holland söpredéket, szegény Orkun Kökcu örülhet, hogy nem ott a helyszínen, lent a pályán fogta le négy bajszos maca, és nem került minden testnyilásába valami testidegen "szerszám"! Egyre inkább szimpatikus nekem a muzulmán világszemlélet!
Akitlosz
2022. október 18. 15:50
Miért szivárványos az a karszalag? Itt kezdődik a probléma. Sportolóknak miért politikával kell foglalkozniuk munka közben? Ha valamilyen rendezvényen az történik, amiért rendezték, akkor nem kerül be a Mandinerre. "Botrány" kell ahhoz, hogy valami a Mandiner szerint "hír" legyen.
Töki
2022. október 18. 10:50
Jól tette, hogy nem húzta fel. Nem ott van annak a helye.
Spiltyu
2022. október 18. 09:33
Vona Gábornak még a végén igaza lesz, az iszlám az ami megmenti majd a világot... bár azzal hogy Elon Musk starlink-es internettel támogatja Iránban a konzervatív vezetés ellen tüntetőket... nem biztos ez
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!