Már a meccs előtt kiesett az Európa-ligába, aztán kapott egy hármast otthon a Barça

2022. október 27. 00:55

Egymást követő második évben vérzett el a Barcelona a Bajnokok Ligája csoportkörében. Xavi edzőként csak a nulla pontos Plzen csapatát tudta legyőzni az elitsorozatban, tavasztól a második számú európai kupasorozatban javíthat.

2022. október 27. 00:55
null
Balázs Boldizsár

Az idei Bajnokok Ligája sorsolás óta lehetett tudni, hogy a Bayern München, Inter, Barcelona hármasból az egyik korábbi többszörös győztes klub búcsúzni fog már a csoportkörben. A kérdést végül a lehető legtisztábban vitték dűlőre a C csoportban: a Bayern München senki ellen nem szórt el, a cseh bajnok Plzen senkitől nem csent el pontot, így végül az Inter-Barcelona oda-visszavágós meccspár döntötte el a második hely sorsát.

Amiből egy döntetlennel és egy győzelemmel az Inter jött ki győztesként, így a szerdai játéknapon úgy játszhattak a Plzen ellen, hogy a három pont már biztos továbbjutást jelent. Nem is hagyták ki ezt a ziccert az olaszok, simán, 4-0-val léptek a legjobb tizenhat közé.

A meccs röviddel azelőtt ért véget, hogy a Barcelona a Bayernt fogadta a Camp Nouban. Az utóbbi találkozó így aztán téttel nem bírt: a Bayern csoportelsőként a BL-ben, a Barcelona harmadikként az Európa-ligában folytatta, már biztosan. Az utolsó szalmaszálat a kezükből épp elsorvadtan kiejtő katalán csapaton valamelyest akár meg is könyörülhetett volna a Bayern – csakhogy ez pont a Münchenről tulajdonképp elképzelhetetlen, ők az egyetlen csapat Európában, akik képtelenek visszafogni egy meccset.

A Bayern még azzal a fricskával is készült, hogy a teljesen fehér szerelésükben léptek pályára, és nem mulasztották el felhívni előre a közönség figyelmét erre.

 

Sadio Mané kilenc perc elteltével szerezte meg a vezetést a münchenieknek. Choupo-Moting még az első fél óra legvégén egy köténygóllal kettőre növelte az előnyt, majd további késforgatásként a félidő előtti utolsó percben a Barcelonának megítéltek egy tizenegyest, majd annulálták, mivel a visszajátszásról kiderült, hogy Lewandowski túl könnyen adta – eufemizmus nélkül: dobta – magát.

Videós összefoglaló itt.

A félidő után Gnabry őrületes technikai bravúrral (egy térdmagasságú labda átvétele zéró elpattanással, tekerés ballal a hosszú kapufa hátsó éléhez) szerzett gólját egy öt centis les miatt érvénytelenítette a bíró, de a szélsőhátvédjük révén a meccs utolsó akciójából azért eljutott háromig a Bayern: Pavard öt álló Barca védő között lépett egyedül hármat egy kósza labdáért, így teljesen zavaratalnul passzolhatott az ötösön belülről kapuba.

A Bayern München ismét mindent megtett, hogy egy mélyen megalázó BL-játéknapon legyen túl a Barcelona, mely a tavalyi fiaskó után idén is az Európa-ligában folytatja tavasszal. Ott tavaly az Eintracht Frankfurt ellen további arcpirító fiaskó várt Xaviékra, hamarosan kiderül, a mindent egy lapra feltevő nyári igazolási ablak milyen előrelépést jelentett a második számú európai kupaporondon.

Egyébként, nemzetközi leszereplése ellenére, a Barcelona odahaza nem áll rosszul, a spanyol bajnokságban csak három pont a lemaradása a címvédő Real Madrid mögött, akik harmincegy alkalomból harmincegyedikre is sikerrel vették a BL-csoportkört, így tavasszal komolyabb szinten lesznek kétfrontos terhelésnek kitéve; az a három pont bármikor elolvadhat.

Nyitókép: Benjamin Pavard ünnepli a harmadik gólt, az elalvó Barcelona védelem a VAR-korszakban is lest jelez. Nem volt nagy napja Xaviéknak.
 Fotó: Josep Lago / AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!