Chelsea – Madrid, City – Atlético, a Bayern és a Liverpool mákolta be a kicsiket – BL-sorsolás

2022. március 18. 12:57

A címvédő Chelsea a rekordgyőztes Real Madriddal, Pep Guardiola ismét Simeonéval találkozik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a ma lezajlott sorsolás szerint. A másik ágon nehéz eldönteni, vajon a Bayern München a Villareallal járt-e jobban, vagy a Liverpool a Benficával.

2022. március 18. 12:57
null
Balázs Boldizsár

Kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőit. Egy spanyol-angol ág alakult ki a kevésbé szerencsés nagycsapatok számára, míg a Liverpool és a Bayern örülhetnek.

Real Madrid – Chelsea

A tavalyi elődöntőben nemigen forgott veszélyben a Chelsea továbbjutása, bár ehhez legyalulniuk nem kellett a tizenháromszoros győztes Madridot. Elég volt az egész szezonban sérülésektől terhelt madridiak fáradtságát hatni hagyniuk.

Idén másképp fest a helyzet. A Chelsea ezúttal nem játszhatja el azt, mint tavaly, amikor egy pocsék szezont három épkézláb hónappal és annak végén egy BL-trófeával mentettek meg – ehhez a trükkhöz ugyanis egy edzőcsere felhajtóereje kellett, de Thomas Tuchelt (és segédjét, Lőw Zsoltot) ép ésszel senki nem rúgná ki.

Nem is lenne, aki kirúgja, a Chelsea tulajdonosától, az orosz oligarcha Roman Abramovicstól voltaképpen elkobozták a játékszerét, pénz- és hírnévmosodáját, a londoni klubot.

A szankciók részeként a Chelsea a hazai meccsét zárt kapuk mögött játsza majd.

A Real Madrid az utóbbi BL-szezonok egyik legikonikusabb fordításán van túl. A PSG ellen Luka Modrić és Karim Benzema egy félidő alatt döntötték romlásba a katari olajpénz-projektet, intézték el Mbappé jövőjét, és mutatták meg a különbséget a tradicionális európai nagycsapatok és az újgazdag soft diplomacy fedőcsapatok közt. 

Carlo Ancelotti fiai a szimbolikus sikertől feltüzelve mennek majd neki a Chelseanek, amely már-már olyan régóta újgazdag, hogy szinte el is feledkeztünk róla.

Manchester City – Atlético Madrid

Pep Guardiola labdatartása Diego Simeone szabadulj-a-labdától focija ellen. Nem annyira vegytisztán, mint a két edző korábbi összecsapásain, hisz Simeonénak lett egy-két olyan játékosa, elsősorban João Félix, akiknek hagyni kell néha, hogy focizzanak, és Guardiola is igyekszik valamit hozzátenni ahhoz a tiki-takához, ami igazi formájában (bírói segítséggel) utoljára európai klubszinten 2011-ben volt sikeres. De azért a labdabirtoklást nagy hendikeppel is érdemes megfogadni a City javára.

A továbbjutónak csak kis téttel: az Atlético a legkeményebb ellenfél a BL egyenes kieséses szakaszában, az elmúlt nyolc évben általában a későbbi győztes erejére volt szükség a kiejtésükhöz, míg a címvédő ereje csak egyszer volt elég rá.

A másik elődöntős ág: Liverpool – Benfica, Bayern München – Villareal

Túl stabilan működő gépezet ahhoz a sorsolásból két szerencsésen kijövő tradicionális nagycsapat, hogy legyen értelme a meglepetés esélyét latolgatni.

A várható elődöntőben a két hatszoros győztes eldöntheti, ki játsszon a Szentpétervárról Párizsba költöztetett döntőben azért, hogy utolérje a héttel álló Milant az örökranglista második helyén.

Nyitókép: Az ágak és a BL-serleg. Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack
2022. március 19. 19:06
"az orosz oligarcha Roman Abramovicstól voltaképpen elkobozták a játékszerét, pénz- és hírnévmosodáját, a londoni klubot." Ez a képmutatás csúcsa amit művelnek az angolok. Kb 20 évig jó volt Abramovics pénze, most hirtelen piszkos korrupt pénz lett. Amikor megnyerték a bajnokságot meg a BL-t, akkor még tiszta pénz volt.
fideszes2022
2022. március 18. 22:11
Aki a sporthíreket írja azt honnan szalajtották?
Jack
2022. március 18. 21:03
"mákolta be"???
Jack
2022. március 18. 17:09
"A szankciók részeként a Chelsea a hazai meccsét zárt kapuk mögött játsza majd." Úgy tudom a Chelsea maga kérte hogy zárt kapuk mögött rendezzék meg szombaton a labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjét a Middlesbrough otthonában. Ezt később visszavonták. A hazai BL meccsre van ilyen szankció hogy zárt kapuk mögött kell rendezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!