Cinikus kapzsiság, végső árulás – reakciók a Szuperligára

2021. április 19. 12:08

Általánosságban negatív kritikákat kapott a Szuperliga megalakulása.

2021. április 19. 12:08
null

Mint arról mi is beszámoltunk, tizenkét európai topklub megállapodott a régóta rebesgetett európai szuperliga létrehozásában. Az olyan futballszövetségek, mint az UEFA és a FIFA fenyegetéssel válaszoltak az Európai Szuperliga tervére, és a kérdésben Orbán Viktor is megszólalt.

Az Index összeállítása alapján úgy tűnik, általánosságban véve sem okozott osztatlan sikert a Szuperliga megalakulása. Az Európai Klubszövetség (ECA) határozottan ellenzi az új bajnokságot, a Futballszurkolók Egyesülete szerint pedig

A portál felhívja a figyelmet arra is, hogy a hat alapító PL-klub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) szurkolói csoportjai is elítélik a Szuperligát.

A liverpooli Spirit of Shanklyt „megdöbbentette” az amerikai bázisú Fenway Sports Group (FSG) tulajdonoscsoport döntése. „Az FSG figyelmen kívül hagyta a szurkolókat a könyörtelen és kapzsi pénzhajszolása miatt. A futball a miénk, nem az övék. A klubunk a miénk, nem az övék” – írták.

A Chelsea-nél megbocsáthatatlan bűnnek nevezték az akciót.

Az Arsenalnál sem finomkodtak a klub csatlakozását illetően. Egyesek szerint ez „az Arsenal, mint sportintézmény halála.” A manchesteriek sem támogatják, a Citynél a „játék hagyományai felé mutatott zéró tiszteletről”, a Unitednél pedig „futballellenes akcióról” beszéltek. A Tottenhamnél is a pénzkérdést vették elő, szerintük az ESL egy olyan koncepció, amelyet a kapzsiság és az önérdek vezérel.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Glyn Kirk / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimród vére hej
2021. április 20. 00:30
A pénz megtérdepeltette őket. A becsületük odavan. Na, ott aztán térdepeljenek kedvükre. Az álló pénzosztók előtt! :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!