Hosszú és Kozák az olimpia tíz legeredményesebb sportolója között

2016. augusztus 21. 17:19

Az olimpia tíz legeredményesebb sportolója közé került Hosszú Katinka és Kozák Danuta: előbbi három arannyal és egy ezüsttel a negyedik helyen végzett, utóbbi három arannyal az ötödiken, megosztva a helyezést három másik sportolóval, például Usain Bolttal. Az első tízbe rajtuk kívül hat amerikai, illetve egy-egy brit és jamaicai kerül. Az élen Michael Phelps, Katie Ledecky és Simone Biles.

2016. augusztus 21. 17:19

Két magyar, a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és az immár ötszörös ötkarikás aranyérmes kajakos, Kozák Danuta szerepel a riói játékok tíz legeredményesebb sportolója között. A riói olimpia hírszolgálatának összeállítása szerint a ranglista első három helyén amerikai versenyző végzett: az úszó Michael Phelps és Katie Ledecky, valamint a tornász Simone Biles.

Hosszú Katinka – ezüstérmének köszönhetően – megelőzi a listán az immár kilencszeres olimpiai bajnok jamaicai sprintert, Usain Boltot, aki Rióban Kozák Danutához hasonlóan három versenyszámban győzött. A rangsor tízes élcsoportja a vasárnapi zárónapon már nem változhat.

A riói olimpia legsikeresebb sportolói:

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultra2015
2016. augusztus 22. 21:13
zsebbe kell nyúlni ha edzőt akarnak.
Ultra2015
2016. augusztus 22. 21:11
Nem ismerek ilyen klubot, bárcsak lenne. Én utoljára a suliba sportoltam ingyen,igaz nem akartam sosem versenysportoló lenni. Egy két helyen az országban köztéren, parkban van köztéri tornaszer. Ez kezd most divat lenni. Talán ez közpénzen létesített. Ahol én lakom az egyetlen módja az ingyen sportnak az a futás, kocogás köztéren. A tömegeknek sajnos
korona
2016. augusztus 22. 16:48
Na, végre! Jól megkaptam a magamét. De ezt vártam is.
öszödibeszéd
2016. augusztus 22. 16:00
Hát ez nem semmi, lányok, bravó! Nem véletlenül szerepeltek azon a dicsőségtáblán. Mi pedig sosem feljtjük el ezt Nektek. Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!