Elhunyt a népszerű kerékpáros szakkommentátor

2012. augusztus 03. 10:20

Hatvanegy éves korában elhunyt Sipos János sportriporter, egykori kerékpárversenyző, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének tiszteletbeli elnöke, MOB-tag, aki évtizedekig a Magyar Rádió munkatársa is volt.

2012. augusztus 03. 10:20

Hatvanegy éves korában elhunyt Sipos János ismert sportriporter, kerékpáros szakkommentátor, az MTVA volt munkatársa. A hírről a család tájékoztatta az MTI-t pénteken.

Sipos János 18 éven át volt kerékpárversenyző, 11 évig szerepelt a válogatottban, és hetedik lett az 1971-es világbajnokságon a 100 kilométeres csapatversenyben. Ötször nyert bajnoki címet. Évekig volt a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára, a Magyar Rádió sportszerkesztőségben 1984 és 2000 között külsősként, 2001-től 2011-ig pedig belsősként dolgozott szerkesztő-riporterként. Nyugdíjasként az Eurosporton a magyar adás indulása óta tevékenykedett szakkommentátorként. 

Két téli és két nyári olimpiáról tudósított a rádióban, ezenkívül két paralimpiáról is közvetített. A Magyar Kerékpársportok Szövetségének tiszteletbeli elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság tagja volt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!